Totaalinen katastrofi lähellä Thaimaan luolaoperaation lopussa: Sukeltajat olivat vielä luolassa, kun vesi alkoi nousta dramaattisesti

Brittilehti The Guardian kertoo, että Thaimaan pelastustehtävät olivat vaatia loppuvaiheessa lukuisia uhreja.

EPA/AOP
Totaalinen katastrofi lähellä Thaimaan luolaoperaation lopussa: Sukeltajat olivat vielä luolassa, kun vesi alkoi nousta dramaattisesti

Kuvassa näkyy, millaisella paineella vesipumput poistivat vettä luolasta. Kuva heinäkuun alusta.

Mari Julku

Jalkapallojoukkueen pelastaminen Thaimaassa päättyi onnellisesti, mutta operaatio oli loppuvaiheissa päätyä katastrofiin. Asiasta uutisoi brittilehti Guardian.

Guardianin mukaan vesipumput pettivät vain tunteja sen jälkeen, kun viimeinen pelastettava oli saatu ulos luolasta. Guardian kertoo, että sukeltajat ja pelastustyöntekijät olivat tässä vaiheessa vielä puolentoista kilometrin syvyydessä. Vesi oli alkanut nousta nopeasti, mikä aiheutti vakavan vaaratilanteen. Guardian kertoo kuulleensa tilanteesta operaatioon osallistuneilta australialaissukeltajilta.

Sukeltajat, jotka olivat olleet kolmannessa kammiossa, kertoivat kuulleensa huutoa. Sen jälkeen luolastosta juoksi hätääntyneitä pelastustyöntekijöitä, jotka juoksivat henkensä edestä kuivaa maata kohti.

Kaikki pelastustyöntekijät tulivat ulos luolasta hetkeä myöhemmin. Heidän joukossaan oli kolme Navy Seal -joukkojen sukeltajaa sekä lääkäri, jotka valvoivat poikien vierellä luolassa, kun operaatiota vielä suunniteltiin.

Guardian on kuvittanut juttunsa kuvalla, jossa suomalaissukeltaja Mikko Paasi juhlii onnistunutta operaatiota sukeltajakollegoidensa kanssa.

Paasi on saanut muutenkin kansainvälistä huomiota. Hän on päässyt osaksi BBC:n juttua, jossa media listaa kaikki operaatioon osallistuneet sankarit. BBC kertoo, että Paasi pyörittää sukelluskoulua Koh Taon saarella ja hän on erikoistunut nimenomaan tekniseen sukellukseen.

–Se tarkoittaa, että hän on erikoistunut hylky- ja luolasukellukseen, BBC kertoo.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Ei ole kulunut vuorokauttakaan pelastustöiden päättymisestä kun ensimmäiset -väärin toimittu, mutta missä on poikien pipot-kommentit ilmestyivät someen, etunenässä Musk.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio