Ranskan kaduilla osoitetaan mieltä presidentti Macronin uudistuksia vastaan

STTPariisi

Kymmenettuhannet ranskalaiset osoittavat parhaillaan mieltään presidentti Emmanuel Macronin työelämäuudistuksia vastaan. Lisäksi osa Ranskan ammattiyhdistysväestä on ollut lakossa.

Macron haluaa leikata Ranskan korkeaa työttömyyttä muun muassa lisäämällä paikallista sopimista.

Pariisin lisäksi mielenilmauksia on muun muassa Nizzassa, Marseillessa, Toulousessa ja Caenissa.

Lakkojen ja mielenosoitusten taustalla on etenkin maan suurin ammatillinen keskusjärjestö OGT. Muutkin suuret ay-järjestöt ovat suhtautuneet kriittisesti presidentin uudistuksiin mutta eivät ole toistaiseksi liittyneet CGT:n suunnittelemiin protesteihin. CGT:n seuraava lakko- ja mielenosoituspäivä on luvassa ensi viikolla.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio