Putin kannattaa joukkojen lähettämistä Etyj-tarkkailijoiden turvaksi Ukrainaan

MARK SCHIEFELBEIN / POOL
Putin kannattaa joukkojen lähettämistä Etyj-tarkkailijoiden turvaksi Ukrainaan

Vladimir Putin kaipaa kansainvälisiä joukkoja Ukrainan puskurivyöhykkeelle.

STTXiamen, Kiina

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi tiistaina kannattavansa joukkojen lähettämistä Euroopan turvallisuus- ja yhteystyöjärjestön Etyjin tarkkailijoiden turvaksi Ukrainaan.

–  Pidän rauhanturvaajien, vaikka heitä ei voi kutsua rauhanturvaajiksi vaan henkilöiksi, jotka varmistavat Etyjin tarkkailijoiden turvallisuuden, läsnäoloa täysin sopivana, Putin sanoi Brics-maiden kokouksen yhteydessä Kiinassa.

Putinin mukaan kansainväliset joukot voisivat toimia vain Ukrainan joukkojen ja Venäjän tukemien kapinallisten väliin jäävällä puskurivyöhykkeellä ja vasta sen jälkeen, kun raskaat aseet on vedetty.

Venäjän ulkoministeriö on jo aloittanut asiaa koskevan päätöslauselmaehdotuksen valmistelun YK:n turvallisuusneuvostolle.

Itä-Ukrainassa on kuutisensataa Etyjin tarkkailijaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio