Pelastusoperaatioon osallistunut tanskalaissukeltaja: pelastetut pojat olivat vahvasti lääkittyjä

Thaimaassa sunnuntaina Tham Luangin luolastosta pelastetut neljä poikaa olivat vahvasti lääkittyjä, kertoo pelastustehtävään osallistunut tanskalainen sukeltaja.

EPA/AOP
Pelastusoperaatioon osallistunut tanskalaissukeltaja: pelastetut pojat olivat vahvasti lääkittyjä

Tanskalaisen sukeltajan mukaan luolasta sunnuntaina pelastetut pojat olivat saaneet rauhoittavia lääkkeitä ennen pelastusoperaatiota.

Jari Himanen

Luolasta pelastetut pojat olivat saaneet rauhoittavia lääkkeitä, pelastusoperaatioon osallistuneeseen sukeltajaryhmään kuuluva tanskalainen Ivan Karadzic kertoo Tanskan yleisradioyhtiö DR:lle.

–He olivat lääketieteellisesti nukutettuja, jotta he eivät joutuisi paniikkiin. He eivät olleet täysin nukutettuja, mutta he eivät reagoineet kunnolla, hän kertoo.

Karadzic kertoo, että pojat kiinnitettiin sukeltajiin pelastusoperaatiota varten.

Karadzicilla on sukeltajakoulu Thaimaassa ja hän on erikoistunut sukeltamaan luolissa. Tämän vuoksi hän ilmoittautui vapaaehtoiseksi pelastustehtäviin.

Karadzic kertoo, että luolassa matkan varrella oli useita sukeltajia, jotka varmistivat poikien ja muiden sukeltajien hapensaannin uusilla happipulloilla.

Lisäksi poikien tilaa tarkkailtiin jatkuvasti.

–Tämä on ollut suuri menestys. Voin hyvin, mutta olen todella väsynyt. Tarvitsen unta. Mutta hyvä että olemme saaneet neljä poikaa ulos, hän toteaa.

Luolassa vielä olevien poikien ja heidän valmentajansa pelastaminen alkaa maanantaina, eli näillä näkymin Suomen aikaa varhain aamuyöllä.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio