Liettuan puolustusministerin Facebook-tili hakkeroitiin kesken Itämeren sotaharjoitusten – "Epäilemättä tarkoituksella"

LK-kuvaus
Liettuan puolustusministerin Facebook-tili hakkeroitiin kesken Itämeren sotaharjoitusten – "Epäilemättä tarkoituksella"
Henripekka Kallio

Verkkorikolliset ovat murtautuneet Liettuan puolustusministerin Raimundas Karobliksen henkilökohtaiselle Facebook-tilille ja poistaneet sen, Liettuan puolustusministeriö tiedotti tiistaina.

Ministeri huomasi tapahtuneen maanantaina. Puolustusministeriön mukaan teko on epäilemättä pahantahoinen ja tarkoituksella tehty. Ministeri on ollut asiasta yhteydessä Facebookiin ja hän on aikonut ilmoittaa asiasta myös poliisille. Hakkeroinnista uutisoi englanniksi Lithuania Tribune.

Puolustusministerin hakkerointi sattui ajankohtaan, jolloin Itämerellä pyörähti käyntiin kaksi suurta merisotaharjoitusta. Liettua osallistuu maanantaina alkaneeseen Ruotsin Aurora 17 -harjoitukseen. Venäjän ja Valko-Venäjän Zapad 17 -harjoitus käynnistyy torstaina.

Venäjällä puolestaan on jouduttu parin viime päivän aikana evakuoimaan "tusinoittain" kouluja, kauppakeskuksia ja muita rakennuksia pommiuhkauksien vuoksi, kertoo The Moscow Times. Uhkaussoittojen jäljiltä ei ole toistaiseksi löytynyt räjähteitä. Uutistoimisto Interfaxin haastattelema viranomainen epäili uhkaussarjaa ulkomailta järjestetyksi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio