Irma vaatinut ainakin 12 ihmisen hengen Floridassa – kaikkiaan kuolleita kymmeniä

ERIK S. LESSER
Irma vaatinut ainakin 12 ihmisen hengen Floridassa – kaikkiaan kuolleita kymmeniä

Irma teki tuhojaan muun muassa Marathonin kaupungissa Floridassa. Marathon sijaitsee Keys-saarilla, jotka ovat USA:n eteläisintä aluetta.

STTMiami

Hirmumyrsky Irma on vaatinut ainakin 12 ihmisen hengen Yhdysvaltain Floridassa, kertovat yhdysvaltalaisviranomaiset.

Kaikkiaan Irman takia sai surmansa ainakin 50 ihmistä, uutistoimisto AFP kertoo. Ihmisiä sai surmansa muun muassa Brittiläisillä Neitsytsaarilla, Yhdysvaltain Neitsytsaarilla, Kuubassa ja Saint Martinin sekä St. Bartsin saarilla.

Tiedot kuolleiden määristä ovat vaihdelleet.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump matkustaa Floridaan perehtymään Irman tuhoihin torstaina paikallista aikaa. Vierailun ajankohdasta ilmoitti Valkoinen talo tiistaina.

Trump oli jo aiemmin luvannut, että hän matkustaa Floridaan hyvin pian. Tarkoituksena on muun muassa kartoittaa osavaltion tarvitseman avun määrää.

Presidentin puoliso Melania Trump ilmoitti matkaavansa Floridaan miehensä mukana.

Irma ei aiheuttanut Yhdysvalloissa niin jättimäisiä tuhoja kuin alun perin pelättiin. Myrsky kuitenkin muun muassa tuhosi asuntovaunualueita, aiheutti tulvia ja vei purjeveneitä mennessään.

–Meillä ei ole paljon mitään jäljellä, sanoi 55-vuotias Patty Purdo, jonka koti sijaitsi asuntovaunualueella Islamoradan saarella Floridan rannikolla.

Yhdysvaltain katastrofiviraston Feman mukaan Irma aiheutti merkittäviä tuhoja juuri Floridan edustalla sijaitsevilla Florida Keys -saarilla. Feman päällikön Brock Longin mukaan myrsky tuhosi tai vaurioitti arviolta 90 prosenttia Florida Keys -saarien kodeista.

Irma rantautui saarille neloskategorian hurrikaanina viikonloppuna. Se heikkeni kuitenkin pikkuhiljaa mantereelle saavuttuaan.

Karibianmeren saarilla noin 17  000 ihmistä tarvitsee Irman jäljiltä kipeästi väliaikaista majoitusta. Lisäksi hotelleja ja terveysasemia on tuhoutunut varsinkin Karibianmeren itäisillä saarilla, kertoi Maailman terveysjärjestö WHO tiistaina.

Saarilla kaivataan WHO:n mukaan myös lääkintähenkilökuntaa korvaamaan paikallisia työntekijöitä, jotka ovat joutuneet työskentelemään kellon ympäri.

Irman aiheuttamia tuhoja ovat jo matkustaneet kartoittamaan Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Britannian ulkoministeri Boris Johnson. Ranskan, Britannian ja Hollannin hallituksia on kritisoitu siitä, etteivät ne onnistuneet varautumaan Irmaan riittävästi.

Esimerkiksi Ranskan ja Hollannin jakama Saint Martinin saari ja Brittiläiset Neitsytsaaret joutuivat Irman runnomiksi. Saarilla sai surmansa lukuisia ihmisiä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio