Prinssi Harrya ja Meghania jahdattiin New Yorkissa – takaa-ajo oli päättyä katastrofiin

New Yorkin pormestarin mukaan kaksi poliisia mahdollisesti loukkaantui Harryn ja Meghanin takaa-ajon yhteydessä.

Prinssi Harry ja hänen vaimonsa Meghan kuvattuna New Yorkissa viime joulukuussa.

Britannian prinssi Harry ja hänen vaimonsa Meghan olivat osallisena ”katastrofaalisessa läheltä piti -takaa-ajossa”, kun paparazzi-kuvaajat seurasivat pariskunnan autoa New Yorkissa tiistaina. Asiasta kertoi prinssi Harryn tiedottaja keskiviikkona uutistoimisto Reutersin mukaan.

Auton kyydissä oli myös Meghanin äiti Doria Ragland.

Takaa-ajo alkoi sen jälkeen, kun Harry ja Meghan poistuivat Ms. Foundation Women of Vision Awards -palkinto­seremoniasta. Harryn tiedottajan mukaan takaa-ajo kesti yli kaksi tuntia, ja se häiritsi myös muita autoja ja jalankulkijoita. Tilanteessa kerrotaan olleen mukana myös New Yorkin poliisi.

Aggressiivista käytöstä?

Tiedottajan mukaan paparazzit käyttäytyivät hyvin aggressiivisesti. Uutistoimistot eivät ole pystyneet vahvistamaan tapahtumien yksityiskohtia. Myöskään New Yorkin poliisi ei ole vielä vahvistanut tapahtumien kulkua.

New Yorkin kaupungin pormestari Eric Adams kertoi keskiviikkona Reutersin mukaan, että häntä oli tiedotettu kahden New Yorkin poliisin mahdollisesta loukkaantumisesta tapahtumien yhteydessä.

Jopa kymmenen minuutin takaa-ajo New Yorkin kaltaisessa kaupungissa on erittäin vaarallista, Adams sanoi toimittajalle pitämässään tiedotus­tilaisuudessa.

Autoja saattoi olla useita

Uutistoimisto AFP:n haastatteleman, pariskuntaa lähellä olevan lähteen mukaan Harrya ja Meghania ajoi takaa noin kuusi autoa, joissa oli tummennetut lasit. Lähteen mukaan autot ajoivat edesvastuuttomasti ja vaaransivat pariskunnan saattueen sekä myös sivullisia.

”Takaa-ajo olisi voinut aiheuttaa kuolonuhreja”, hän sanoi.

Harryn äiti prinsessa Diana kuoli auto-onnettomuudessa Pariisissa vuonna 1997. Samassa yhteydessä paparazzit olivat jahdanneet Dianan autoa kamerat olalla.

Harry ja Meghan luopuivat kuninkaallisista tehtävistään vuonna 2020 ja muuttivat Britanniasta Yhdysvaltoihin. Yhtenä syynä muutolle on pidetty pariin kohdistuvaa jatkuvaa mediahuomiota.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut