Yli tuhat ihmistä on evakuoitu, kun Keski-Amerikan aktiivisin tulivuori purkautui Guatemalassa

130 000 ihmistä asuu alueella, jolle tuhkaa on laskeutunut. Lisäpurkaukset ovat mahdollisia.

Fuego-tulivuori sylki purkautuessaan ympärilleen mittavan tuhkapilven.

Keski-Amerikassa Guatemalan viranomaiset ovat evakuoineet yli tuhat ihmistä, kun Fuego-tulivuori sylki purkautuessaan ympärilleen mittavan tuhkapilven.

Evakuointien lisäksi viranomaiset joutuivat sulkemaan teitä, kun tuhkaa laskeutui jopa 100 kilometrin päässä sijaitsevien maatilojen ja kylien päälle. Viranomaisten mukaan arviolta 130 000 ihmistä asuu alueella, jolle tuhkaa on laskeutunut.

Väestönsuojeluviranomainen kertoo, että 1 054 ihmistä viidestä eri yhteisöstä on evakuoitu tulivuoren liepeiltä ja siirretty turvaan urheiluhalliin. Evakuoinnit ovat vielä kesken.

Neljään lähikylään on avattu 13 hätäsuojaa, joissa voidaan tarjota turvaa 7 600 ihmiselle.

Tuhkapilvi nousi yli 6 000 metrin

Guatemalan Conred-katastrofikeskuksen mukaan Fuego aiheutti pyroklastisia tuhkapilviä, jotka ovat sekoitus kaasua, tuhkaa ja kuumaa kiviainesta. Näiden kerrottiin laskeutuvan kovalla nopeudella tulivuoren reunoja pitkin.

Purkauksen aiheuttama tuhkapylväs nousi yli 6 000 metrin korkeuteen merenpinnasta. Conredin mukaan lisäpurkaukset ovat mahdollisia, minkä lisäksi keskus varoitti mutavyöryjen mahdollisuudesta, sillä sääennuste lupaa sateita.

Conred ohjeisti, että tulivuorenpurkauksen vaikutusalueella asuvat seuraisivat tarkkaan kaikkia viranomaisten ohjeistuksia. Paikallisia ja turisteja kehotettiin lisäksi välttämään rajoitettua aluetta, joka ulottuu seitsemän kilometrin etäisyydelle vuoresta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut