Neljä äärioikeistolaisen Proud Boys -ryhmän jäsentä tuomittiin Capitolin hyökkäyksestä

Yksi tuomituista on Proud Boysin entinen johtohahmo Henry "Enrique" Tarrio. Hän ei ollut paikalla Washingtonissa hyökkäyksen alkaessa, mutta häntä syytettiin mellakoinnin suunnittelusta ja ohjailusta.

Yhdysvalloissa neljä äärioikeistoryhmä Proud Boysin jäsentä todettiin torstaina syyllisiksi Capitolin vuoden 2021 mellakointiin liittyvissä syytteissä.

Heidän todettiin syyllistyneen vallankumoukselliseen salaliittoon, mikä voi johtaa jopa 20 vuoden vankilatuomioon. Hyökkäyksessä entisen presidentin Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat Capitoliin päättäjien valmistautuessa vahvistamaan nykyisen presidentin Joe Bidenin vaalivoitto.

Ryhmän entinen johtohahmo Enrique Tarrio on yksi tuomituista. Hän ei ollut paikalla Washingtonissa hyökkäyksen alkaessa, mutta häntä syytettiin mellakoinnin suunnittelusta ja ohjailusta.

Yksi viidestä syytetystä todettiin syyttömäksi salaliittoon, mutta kaikki viisi todettiin syyllisiksi useisiin muihin vähemmän vakaviin rikoksiin, kuten kongressin toiminnan estämiseen, virkavallan vastustamiseen ja valtion omaisuuden tuhoamiseen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut