Yli 100 000 ihmistä on paennut Sudanista

Taistelut ovat jatkuneet Sudanissa tuli­tauosta huolimatta.

Savua rakennusten yllä pääkaupunki Khartumissa maanantaina.

Yli 100 000 ihmistä on paennut Sudanista naapurimaihin, kertoo YK:n pakolaisasiain­valtuutettu Olga Sarrado. Lisäksi arviolta 330 000 ihmistä on joutunut pakenemaan kotoaan muualle Sudanissa.

YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n johtaja Filippo Grandi varoitti maanantaina, että jopa 800 000 ihmistä saattaa paeta Sudanista naapurimaihin.

Sudanin rajoilla pelätään humanitaarista katastrofia, sillä monet ovat yrittäneet kävellä satoja kilometrejä Etelä-Sudaniin tai odottaneet Egyptin vastaisella rajalla päiväkausia vähän ruoan ja veden turvin.

Sudanin asevoimien ja RSF-joukkojen väliset taistelut jatkuvat jo kolmatta viikkoa.

Taisteluja käytiin tiistainakin sovitusta tulitauosta huolimatta. Pääkaupungissa Khartumissa kuultiin satunnaista ampumista sekä sotilaslentokoneen ja ilmatorjuntatulen ääniä.

Maailman terveysjärjestö (WHO) varoitti tiistaina, että taisteluissa vallattu laboratorio aiheuttaa vielä ”kohtalaisen riskin”. Viime viikolla WHO kertoi ”korkeasta” biologisen vaaran riskistä Sudanissa taistelijoiden vallattua laboratorion, jossa säilytetään esimerkiksi koleran taudinaiheuttajia.

Venäjä ilmoitti tiistaina evakuoivansa Sudanista runsaat 200 ihmistä. Venäjän puolustusministeriön mukaan evakuoitavien joukossa on diplomaatteja, sotilas­henkilöstöä ja Venäjän kansalaisia.

Ministeriön mukaan evakuoitavina on myös entiseen Neuvostoliittoon kuuluneiden maiden ja muiden Venäjältä apua pyytäneiden ystävällismielisten maiden kansalaisia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut