Alabaman joukkoampumisessa kuoli ainakin neljä ja haavoittui lähes 30 ihmistä

Poliisi ei ole kertonut, onko se pidättänyt ampujaksi epäiltyä.

Viranomaiset tarkensivat tietojaan Yhdysvalloissa lauantai-iltana paikallista aikaa tapahtuneesta joukkoampumisesta. Alabaman osavaltiossa Dadevillen kaupungissa pidetyssä syntymäpäiväjuhlassa kuoli ainakin neljä ihmistä ja 28 haavoittui. Uhrien kerrotaan olevan pääasiassa nuoria.

Aiemmin viranomaiset kertoivat ainakin 15 haavoittuneesta. Osa haavoittuneista on kriittisessä tilassa.

Poliisi ei ole kertonut tarkempia tietoja tapahtumakulusta ja mahdollisesta motiivista. Poliisi ei ole myöskään kertonut, onko epäilty ampuja pidätetty tai onko tämä kuollut.

Dadevillen kaupunki sijaitsee koilliseen Alabaman osavaltion pääkaupungista Montgomerysta.

Biden: Tätä ei voi hyväksyä

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden sanoi kansakunnan jälleen surevan aseväkivallan uhreja. Biden on jo pitkään ajanut aselakien tiukennuksia.

”Millainen maastamme on tullut, kun lapset eivät voi osallistua syntymäpäiväjuhliin ilman pelkoa? Aseet ovat Yhdysvaltojen lasten suurin tappaja, ja luvut nousevat, eivät laske. Tätä ei voi hyväksyä”, presidentin lausunnossa sanottiin.

Joukkoampumisia tilastoivan Gun Violence Archiven mukaan Yhdysvalloissa on kuluvan vuoden aikana tapahtunut jo ainakin 162 joukkoampumista, kertoo uutiskanava CNN. Järjestö laskee joukkoampumisiksi veriteot, joissa kuolee vähintään neljä ihmistä pois lukien ampuja.

Edellinen joukkoampuminen Louisvillessä

Viime viikolla oli joukkoampuminen Kentuckyn osavaltiossa Louisvillen kaupungissa. Pankin entinen työntekijä ampui viisi entistä kollegaansa. Maaliskuun lopulla Tennesseen osavaltion Nashvillessä kolme lasta ja kolme aikuista saivat surmansa joukkoampumisessa yksityiskoulun tiloissa. Ampuja oli koulun entinen oppilas.

Noin 330 miljoonan asukkaan Yhdysvalloissa on noin 400 miljoonaa ampuma-asetta. Joukkoampumiset maassa ovat yleisiä. Viime vuosien järkyttävin isku tapahtui Virginia Techin yliopistolla, kun 32 ihmistä sai surmansa kouluampumisessa vuonna 2007.

Uutinen päivitetty kauttaaltaan 17.4. kello 7.47.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut