Ranskan Alppien lumi­vyöryssä kuollut jo kuusi ihmistä

Paikallismedian mukaan kaikki kuolleet ovat ranskalaisia: kaksi vuoristo-opasta ja neljä heidän asiakastaan.

Ranskan Alpeilla sunnuntaina tapahtuneessa lumivyöryssä on kuollut kuusi ihmistä, paikallisviranomaiset kertovat uutistoimisto Reutersin mukaan.

Eloonjääneiden etsinnät on lopetettu, koska enempää kadonneita ei ole tiedossa. Haute-Savoien alueviranomaisten edustaja Emmanuel Coquand kieltäytyi kommentoimasta uhrien henkilöllisyyksiä.

Paikallismedian mukaan kaikki kuolleet ovat ranskalaisia. Kaksi heistä oli vuoristo-oppaita ja neljä heidän asiakkaitaan, jotka jäivät Armancetten jäätiköltä alkaneen lumivyöryn alle. Vyöryalue sijaitsee Mont Blancista lounaaseen.

Coquandin mukaan seurue oli laskemassa merkityn alueen ulkopuolella, kun lumivyöry iski. Lumivyöryn syytä tutkitaan.

Vyöryssä loukkaantui AFP:n mukaan myös yksi ihminen ja kahdeksan ihmistä selvisi vahingoittumatta. Nämä yhdeksän ihmistä olivat vaeltamassa lähellä Armancetten jäätikköä.

Lumivyöryn aiheuttajaa tutkitaan. Ranskan ilmatieteen laitoksen mukaan alueella ei ollut voimassa lumivyöryvaroituksia.

Paikallisviranomaiset arvioivat, että lämmin ja tuulinen sää saattoi aiheuttaa katastrofin.

Presidentti Emmanuel Macron ja sisäministeri Gérald Darmanin ovat ilmaisseet osanottonsa kuolleiden ja kadonneiden omaisille.

Kyseessä on yksi Ranskan pahimmista lumivyöry­onnettomuuksista pitkään aikaan. Kaksi veljestä kuoli lumivyöryssä samalla jäätiköllä vuonna 2014.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut