Hampurissa useita ihmisiä kuollut joukkoampumisessa kirkossa, ampuja mahdollisesti kuollut

Bild-lehden mukaan ampuminen tapahtui Jehovan todistajien valtakunnansalissa.

Raskaasti aseistautuneita poliiseja ampumapaikalla Saksan Hampurissa. Poliisin mukaan joukkoampuminen tapahtui noin kello 21 illalla torstaina.

10.3. 7:54

Hampuri

Useita ihmisiä on kuollut Saksan Hampurissa kirkossa tapahtuneessa joukkoampumisessa, kertoo poliisi. Ampuminen tapahtui paikallista aikaa torstai-iltana kello 9. Poliisi uskoo ampujan mahdollisesti kuolleen.

”Meillä ei ole tietoja siitä, että tekijä olisi paennut. Sen sijaan meillä on viitteitä, että ampuja olisi mahdollisesti kuolleena rakennuksessa”, poliisin tiedottaja kertoi.

Mediatietojen mukaan kuolleita on ainakin seitsemän ja kahdeksan on haavoittunut vakavasti. Poliisi ei ole vahvistanut mediatietoja. Poliisin mukaan ampumisen motiivista ei ole tällä hetkellä tietoa.

Hamburger Abendblatt -lehden mukaan tapahtumapaikalta selviytyi 17 ihmistä turvaan fyysisesti vahingoittumatta.

Tarkka tapahtumapaikka on saksalaislehti Bildin mukaan Grossborstelin kaupunginosassa Deelboege-kadulla sijaitseva Jehovan todistajien valtakunnansali. Saksassa on noin 175 000 Jehovan todistajaa, joista 3 800 asuu Hampurissa.

Poliisi oli varoittanut ihmisiä katastrofitilanteisiin tarkoitetulla puhelinsovelluksella. Ihmiset määrättiin pysymään sisätiloissa ja lisäksi välttämään ampumapaikkaa ja sen lähialueita. Poliisi eristi ampumapaikan lähikadut.

Saksassa tehty viime vuosina useita terrori-iskuja

Saksassa on viime vuosina tehty useita terrori-iskuja, joiden tekijät ovat olleet jihadisteja ja äärioikeistolaisia.

Yksi tuhoisimmista iskuista tapahtui Berliinin joulumarkkinoilla 2016, kun islamistiterroristi ajoi rekalla keskelle torialuetta ja 12 ihmistä sai surmansa. Tekijä oli tunisialainen mies, jonka turvapaikkahakemus oli hylätty. Hän oli terroristijärjestö Isisin kannattaja.

Sisäministeriön mukaan Saksassa on vaarallisiksi luokiteltujen islamistien määrä kasvanut vuosina 2013–2021 yhteensä 615:een.

Myös äärioikeistolaiset ovat tehneet Saksassa useita väkivaltaisia iskuja viime vuosina. Se on nostanut syytöksiä Saksan hallitusta kohtaan, ettei se ole tehnyt tarpeeksi kitkeäkseen uusnatsien väkivaltaa.

Helmikuussa 2020 äärioikeistolainen ampui 10 ihmistä ja haavoitti viittä Hanaun kaupungissa. 2019 kaksi ihmistä kuoli Hallessa, kun uusnatsit yrittivät hyökätä synagogaan juutalaisten suurena pyhäpäivänä jom kippurina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut