Niinistölle ja Bidenille järjestyi sittenkin tapaaminen Washingtonissa, ehdotus tuli Valkoisesta talosta

Presidentti Sauli Niinistö tapasi Washingtonissa Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin, presidentin kanslia kertoo.

Presidentit Sauli Niinistö ja Joe Biden kuvattiin tapaamisessa Valkoisessa talossa vuosi sitten 4. maaliskuuta 2022.

9.3. 21:00

TASAVALLAN presidentti Sauli Niinistö on tavannut Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin Washingtonissa. Presidentit keskustelivat ajankohtaisesta tilanteesta, tasavallan presidentin kanslia kertoo.

Tapaaminen ei ollut Niinistön Yhdysvaltain-vierailun ohjelmassa, kanslia tiedotti vierailusta vasta jälkikäteen.

Presidentin kanslian mukaan aloite tapaamiseen tuli presidentti Joe Bidenilta.

Bidenin tapaamisen jälkeen Niinistö tapasi Yhdysvaltain kongressitalo Capitolissa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Bob Menendezin yhdessä Suomen Yhdysvaltain-suurlähettilään Mikko Hautalan kanssa.

TORSTAINA Niinistön on määrä tavata myös muun muassa ulkoasianvaliokunnan edustajia sekä edustajainhuoneen puheenjohtaja Kevin McCarthyn. Esillä tapaamisissa ovat presidentin kanslian mukaan Suomen Nato-jäsenyys, trans­atlanttinen kumppanuus sekä Euroopan turvallisuus.

Presidentti osallistuu Washingtonissa myös Suomen suurlähetystön järjestämään puolustus­teollisuutta ja murros­teknologioita käsittelevään tapahtumaan.

PRESIDENTTI Niinistön vierailu Yhdysvalloissa alkoi maanantaina ja kestää perjantaihin. Vierailun aiheena on ulko- ja turvallisuus­politiikka sekä talous- ja teknologia­yhteistyön tiivistäminen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut