Kaikki Pietariin suuntaavat lennot keskeytetty tuntemattomasta syystä – ei vaikutuksia lento­liikenteeseen Suomessa

Lentoja seuraavalla Flightradar-sivustolla oli tiistaina nähtävissä, että useat Pietariin suuntaavat Venäjän kotimaanlennot olivat joutuneet kääntymään takaisin lähtöasemilleen.

Esimerkiksi Moskovasta Pietariin suunnannut lento oli näyttänyt kääntyneen takaisin lähtöasemaansa tiistaina.

28.2. 11:15

Pulkovon lentoasema lähellä Pietaria on väliaikaisesti keskeyttänyt kaikki lennot tiistaina, kertovat paikallisviranomaiset uutistoimisto Reutersin mukaan.

Lentokenttä ei kertonut tarkempaa syytä päätökselle. Viranomaisten mukaan kaikki kentän lennot on keskeytetty ainakin kello 12 asti paikallista aikaa eli kello 11 asti Suomen aikaa.

Valtion uutistoimisto Tassin mukaan ilmatila olisi suljettu 200 kilometrin säteellä lentokentästä kello 13.20 asti paikallista aikaa, kertoo Reuters.

Lentoja seuraavalla Flightradar-sivustolla oli tiistaina nähtävissä, että useat Pietariin suuntaavat Venäjän kotimaanlennot olivat joutuneet kääntymään takaisin lähtöasemilleen.

Esimerkiksi ainakin viisi Moskovasta Pietariin suunnannutta konetta oli käännytetty takaisin Moskovaan tiistaina aamupäivällä, Flightradarista selviää.

Reutersin mukaan venäläinen uutissivusto Baza oli raportoinut, että lentojen käännyttämisen taustalla olisi taivaalla olisi havaittu tuntematon esine, jota tutkimaan on lähetetty hävittäjä.

Myös pietarilaisen uutissivusto Fontankan mukaan kentän sulun taustalla olisi tuntematon esine, joka on havaittu 160–200 kilometrin päässä Pietarista.

Suomesta ei tällä hetkellä lennetä suoria reittilentoja Pietariin. Liikenteenohjausyhtiö Fintrafficin viestinnästä kerrotaan, ettei Pietarin kentän sululla ole vaikutuksia lentoliikenteeseen Suomessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut