Tukholman alueen poliisijohtaja löytyi kotoaan kuolleena

Poliisijohtaja oli ollut tutkinnan kohteena väärinkäytösepäilyjen vuoksi, koska hän oli nimittänyt aikoinaan tiedustelupäälliköksi naisen, jonka kanssa hänellä oli ollut suhde.

Laitimmaisena oikealla istuva poliisijohtaja Mats Löfving osallistui tiedotustilaisuuteen Tukholmassa vuonna 2017.

23.2. 7:45

Apulaispoliisiylijohtaja ja Tukholman alueen poliisijohtaja Mats Löfving on löytynyt kotoaan kuolleena, kertoo poliisi tiedotteessa.

”Suuren surun ja hämmästyksen saattelemana sain tiedon, että apulaispoliisiylijohtaja ja aluepoliisijohtaja Mats Löfving on kuollut. Se on erittäin traagista”, sanoo poliisiylijohtaja Anders Thornberg tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan poliisi sai paikallista aikaa keskiviikkona iltaseitsemän aikaan hälytyksen loukkaantuneesta ihmisestä. Kyse oli Löfvingistä, joka löydettiin kuolleena kotoaan Norrköpingissä.

Poliisi tutkii kuolemantapausta ja selvittää tapahtumien kulkua. Tiedotteen mukaan asiasta ei voida tässä vaiheessa kertoa enempää.

Koska tapahtumista ei ole varmuutta, tutkitaan tapausta poliisin edustajan mukaan epäiltynä murhana, kertovat ruotsalaislehdet Expressen ja Aftonbladet.

Käytäntö on Ruotsissa normaali silloin, kun kuolinsyytä ei heti voida vahvistaa.

”Emme tiedä, mitä tapahtui, emmekä voi sanoa, että rikoksia ei ole tehty. Siksi olemme aloittaneet esitutkinnan murhasta. Se on normaali menettely, kun emme pysty selventämään tapahtunutta”, poliisin tiedottaja Dennis Johansson Strömberg sanoo Aftonbladetin mukaan.

Löfving oli kuollessaan 61-vuotias.

Löfving siirrettiin joulukuussa toisiin tehtäviin väärinkäytös­epäilyihin liittyneen tutkinnan ajaksi. Tutkinta liittyy Löfvingin ja silloisen tiedustelupäällikön Linda Staafin väliseen suhteeseen.

Löfvingiä on epäilty törkeästä väärinkäytöksestä Staafin tiedustelupäälliköksi nimittämiseen liittyen. Löfving nimitti Staafin tehtävään vuonna 2015, jolloin hän oli Expressenin mukaan sekä apulaispoliisi­ylijohtaja että entisen keskusrikospoliisin tilalle tulleen NOA-poliisiyksikön johtaja. Samoihin aikoihin hänellä oli myös romanttinen suhde Staafin kanssa.

Lisäksi väärinkäytöstä on epäilty myös liittyen päätökseen myöntää Staafille palvelusase vuonna 2020.

Sen lisäksi että syyttäjä alkoi tutkia tapauksia, nimitti poliisiylijohtaja Thornberg omalla tahollaan erityistutkijan, Runar Vikstenin selvittämään asiaa. Viksten esitteli sisäisen tutkinnan tulokset keskiviikkona.

Viksten ei usko, että Staafin nimittämisen yhteydessä olisi tapahtunut väärinkäytöstä. Sen sijaan Viksten katsoi Löfvingin olleen jäävi neljässä muussa kohtaa, muun muassa antaessaan Staafille palkankorotuksen.

Vikstenin mukaan poliisiylijohtaja Thornbergin tulisi harkita Löfvingin poistamista tehtävästään. Thornberg kertoi keskiviikkona pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että hän käy raportin huolellisesti läpi, minkä lisäksi hän halusi myös keskustella Löfvingin kanssa.

Löfving itse oli kiistänyt syyllistyneensä väärinkäytöksiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut