Etelä-Turkissa on tapahtunut uusi maanjäristys – voimakkuudeltaan 6,4

Kaksi viikkoa sitten Turkin ja Syyrian rajaseutua ravistelleen voimakkaan maanjäristyksen seurauksena on kuollut yli 44 000 ihmistä.

Kuva sunnuntailta Turkin kahden viikon takaisessa järistyksessä romahtaneiden rakennusten raunioilta Yaylakonakissa Adıyamanin Adıyamanin maakunnassa.

20.2. 21:52

Hatay

Etelä-Turkissa sijaitsevassa Hatayn maakunnassa on tapahtunut uusi maanjäristys tänä iltana. Maanjäristys on ollut voimakkuudeltaan 6,4.

Uutistoimisto AFP:n mukaan maanjäristys tapahtui Välimeren rannalla lähellä Defnen kylää Turkin ja Syyrian rajan tuntumassa.

Turkin valtiollinen katastrofivirasto AFAD kertoo, että järistys tapahtui hieman kahdeksan jälkeen illalla paikallista aikaa. Virasto ohjeisti kansalaisia Twitterissä pysymään etäällä rannikolta varotoimena merenpinnan nousun varalta.

Muun muassa uutistoimisto Anadolun mukaan muutamaa minuuttia myöhemmin seurasi myös toinen järistys läheisessä Samandagin kaupungissa. Toisen järistyksen voimakkuus oli 5,8.

Adanan kaupungissa olevat uutiskanava CNN:n edustajat kertoivat tunteneensa järistyksen. Uutistoimisto AFP:n edustajat kertoivat tunteneensa järistyksen myös Libanonissa ja Syyriassa.

Aikaisemmin helmikuussa Turkin ja Syyrian rajaseutua ravistelleen voimakkaan maanjäristyksen seurauksena on kuollut yli 44 000 ihmistä, joista valtaosa Turkissa.

Turkki ilmoitti sunnuntaina lopettavansa pelastusoperaatiot kaikkialta paitsi kahden provinssin alueelta, Hatayssa ja Kahramanmarasissa. Toivo ihmisten löytämisestä elossa on lähes hiipunut, sillä aikaisemmasta järistyksestä on tänään kulunut kaksi viikkoa.

AFAD on kertonut, että ainakin 6 000 jälkijäristystä on raportoitu sen jälkeen, kun 7,8 voimakkuuden maanjäristys iski Turkin ja Syyrian rajan tuntumaan 6. helmikuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut