Lehti: ”Epäilyttävässä” autossa ei ollutkaan pommia Bernin keskustassa

Parlamentin eteen oli pysäköity auto, jonka sisällä epäiltiin olevan pommi. Poliisin hallussa on ”taisteluasussa” liikkunut epäilty.

14.2. 22:04

Sveitsin Bernissä oli tiistaina suuri poliisioperaatio, uutisoivat sveitsiläismediat.

Sveitsiläisen Neue Zürcher Zeitung -lehden (NZZ) mukaan poliisioperaatio liittyi ”epäilyttävään autoon ja mieheen”. Kyseessä oli mahdollinen pommiuhka, lehti kirjoittaa.

Bernin keskustassa sijaitseva Bundesplatz ja sitä ympäröivät kadut suljettiin ja useita rakennuksia alueelta evakuoitiin. Poliisi pyysi ihmisiä välttämään aluetta.

Bundesplatzin ympäristössä sijaitsee hallintorakennuksia. Auto oli pysäköity suoraan Bundeshausin eli Sveitsin parlamentin päärakennuksen eteen.

Sveitsiläisen päivälehden Berner Zeitungin mukaan poliisi sai seitsemän maissa Suomen aikaa operaationsa päätökseen. Ilmeisesti autossa ei ollut pommia.

Sveitsiläinen Blick-lehti kertoo poliisin pysäyttäneen ”taisteluasussa” liikkuneen miehen.

Lehden mukaan mies on pommiepäilyjen kohteena olleen auton omistajan perheenjäsen. Mies oli lehden mukaan ajanut auton Bundesplatzille.

Silminnäkijä sanoi miehen yrittäneen päästä parlamenttirakennukseen, jolloin poliisi pysäytti hänet ilman vastarintaa, lehti kertoo.

Blick haastatteli miehen perheenjäseniä, jotka kertoivat hänellä olevan mielenterveysongelmia ja tämän sairastavan skitsofreniaa.

Tapaus keskeytti julkisen liikenteen ja useita rakennuksia evakuoitiin. Sveitsiläislehti 20 Minutenin mukaan busseja ja raitiovaunuja asetettiin Zytglogge-nimisen keskiaikaisen tornin lähelle siviilien suojaksi.

Evakuoituihin rakennuksiin kuuluu parlamenttitalo, keskuspankki ja kaksi muuta pankkia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut