Pakettiauto törmäsi useisiin ihmisiin New Yorkissa, kahdeksan loukkaantui

Kuljettajan epäillään yrittäneen paeta paikalta. Hänet on pidätetty.

Poliisi pysäytti ja otti kiinni isolla pakettiautolla useisiin jalankulkijoihin törmänneen kuljettajan New Yorkin Brooklynissa maanantaina.

13.2. 21:45

Isokokoinen pakettiauto törmäsi useisiin jalankulkijoihin New Yorkin Brooklynin kaupunginosassa maanantaina. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimistot Reuters ja AP.

Autonkuljettaja ajoi päin jalankulkijoita yrittäessään paeta poliisia. Poliisi sai lopulta pysäytettyä ajoneuvon, New Yorkin poliisi kertoi paikallisille tiedotusvälineille.

NBC News kertoi viranomaislähteisiin viitaten, että ainakin kuusi ihmistä loukkaantui. Kahden loukkaantuneen tila on vakava.

Kaupunginvaltuutettu Justin Brannan kertoi Reutersin mukaan NY1-kanavalle, että ”tapaus vaikutti sattumalta, mutta toiminta oli ilmeisesti tarkoituksellista”.

”Kuljettaja tiesi, mitä oli tekemässä, hän tiesi, että hän törmäsi ihmisiin”, Brannan sanoi ja lisäsi, että kuljettaja oli pidätystilanteessa huutanut poliisille ”haluavansa kuolla”.

Poliisi selvittää edelleen tapahtuneen yksityiskohtia.

Reutersin mukaan tapaus sattui samalle päivälle, jolloin liittovaltion valamiehistö päättää, tuomitaanko vuonna 2017 Manhattanilla kuorma-autolla tahallisesti kahdeksan pyöräilijää kuoliaaksi ajanut uzbekistanilainen Sayfullo Saipov terroristisesta teostaan kuolemaan.

Kahdeksan kuolleen lisäksi Saipovin suunnitellussa yliajossa loukkaantui vakavasti yksitoista ihmistä.

Hänet pidätettiin välittömästi iskun jälkeen. Saipovia syytettiin kahdeksasta murhasta, murhan yrityksestä sekä tuen ilmaisemisesta terroristijärjestö Isisille. Isis ilmoittautui iskun tekijäksi pian tapahtuneen jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut