Kaksi työntekijää putosi suklaa-astiaan, makeisjätti sai sakot

Kaksi työntekijää putosi teolliseen suklaa-astiaan viime kesänä. Mars Wrigley sai yli 14 500 dollarin sakot.

Muun muassa M&M’s-makeisistaan tunnettu Mars Wrigley sai sakot tapauksesta, jossa kaksi ihmistä oli pudonnut suklaalaariin Yhdysvalloissa.

13.2. 16:15

Maailman suurin makeisyhtiö Mars Wrigley on saanut sakot kahden työntekijän pudottua valtavaan suklaa-astiaan viime kesänä.

Yhdysvaltojen työturvallisuusviranomainen määräsi 14 502 dollarin sakot yhtiön Pennsylvanian Elizabethtownin tehtaalle. Tapauksesta kertovat muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC ja yhdysvaltalainen CBS-uutiskanava.

Viranomaisten mukaan kaksi tehtaalla työskennellyttä henkilöä putosi kesäkuussa 2022 suklaa-astiaan, jossa oli Dove-suklaan valmistuksessa käytettäviä raaka-aineita.

Suklaa-astian pohjaan piti porata reikä, joka henkilöt saatiin pelastettua. Toinen astiaan pudonneista henkilöistä vietiin helikopterilla sairaalaan.

Astiaan pudonneet työntekijät eivät olleet työsuhteessa suoraan yhtiöön, vaan heidät oli palkattu työhön alihankkijan kautta. Viranomaisten mukaan heille ei ollut annettu tarvittavaa turvallisuuskoulutusta työssä käytettävien laitteiden operointiin.

Yhtiö on kommentoinut asiaa toteamalla, että sidosryhmien ja ulkopuolisten alihankkijoiden turvallisuus on yhtiön liiketoiminnan kärkiprioriteetti. Yhtiöstä myös kiiteltiin viranomaisten kanssa tehtyä yhteistyötä.

Mars Wrigleyn tuotemerkkeihin kuuluvat esimerkiksi M&M’s, Mars, Snickers, Twix, Skittles, Bounty, Orbit, Hubba Bubba ja Extra.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut