Tuntematon lentävä esine ammuttiin alas Kanadassa

Pääministeri Justin Trudeaun mukaan Kanadan asevoimat tulee ottamaan esineen haltuunsa ja analysoimaan sen.

12.2. 9:31

KANADAN ilmavoimat ovat ampuneet yhdessä Yhdysvaltojen ilmavoimien kanssa alas tuntemattoman lentävän esineen Kanadan pohjoisosassa, uutistoimisto Reuters kertoo.

Pääministeri Justin Trudeaun twiitin mukaan Kanadan asevoimat ovat vastuussa esineen etsinnöistä ja analysoinnista. Trudeau kertoi myös keskustelleensa Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin kanssa esineestä.

Pohjois-Amerikan ilmapuolustuskomentokeskus (Norad) kertoi hieman aiemmin lauantai-iltana Suomen aikaa, että se oli tunnistanut ja seurannut ”korkealla lentävää” esinettä.

Kanadan puolustusministeri Anita Anand kertoi sunnuntaina aamuyöllä Suomen aikaa, että alas ammuttu kohde oli sylinterinmuotoinen. Hän ei kuitenkaan kuvaillut sen olevan ilmapallo, eikä hän ottanut kantaa siihen, mistä esine voisi olla peräisin. Pieni sylinterimäinen esine pudotettiin noin 160 kilometrin päässä Yhdysvaltain rajalta.

Noin 12 000 metrissä lentänyt esine kuitenkin aiheutti Anandin mukaan mahdollisen riskin siviili-ilmailulle. Esineen pudottaminen ei aiheuta hänen mukaansa riskiä yleisölle.

KANADASSA alas ammuttu esine ei jäänyt lauantain ainoaksi tunnistamattomaksi ilmahavainnoksi Pohjois-Amerikassa.

Yhdysvalloissa ilmatila suljettiin hetkellisesti osassa Montanan osavaltiota tutkassa havaitun poikkeavuuden vuoksi.

Hävittäjä lähetettiin tutkimaan havaintoa, mutta se ei löytänyt taivaalta mitään tavallisesta poikkeavaa, Yhdysvaltain asevoimat kertoi.

Viranomaiset kertoivat, että tilanteen seuraamista jatketaan.

Yhdysvaltain asevoimat kertoi myöhään lauantaina Suomen aikaa, ettei se kerro lisätietoja perjantaina Alaskassa alas ammutusta tuntemattomasta lentävästä esineestä. Asevoimien henkilöstö ja kansalliskaartin jäsenet pyrkivät edelleen löytämään ja ottamaan haltuunsa esinettä, joka putosi merijäälle.

Etsintätöitä ovat asevoimien tiedotteen mukaan hidastaneet muun muassa arktiset sääolosuhteet ja päivänvalon puute.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut