Turkissa ja Syyriassa maan­järistyksissä kuolleita lähes 24 000

Lähes miljoonan ihmisen arvioidaan tarvitsevan kiireellisesti ruokaa, kun talviolosuhteet pahentavat ihmisten kärsimystä.

Pelastustyöntekijät jatkoivat työskentelyään Turkin Iskenderunissa perjantaina.

11.2. 9:38

Pelastustyöntekijät nostivat vielä perjantaina lapsia raunioista, kun Turkkia ja Syyriaa ravistellut maanjäristys ja jälkijäristykset ovat vaatineet jo lähes 24 000 uhria. Viranomaisten mukaan Turkissa on kuollut 20 213 ja Syyriassa 3 553 ihmistä.

Talviolosuhteet pahentavat kärsimystä, ja YK varoittaa, että vähintään 870 000 ihmisen arvioidaan tarvitsevan kiireellisesti lämpimiä aterioita. Pelkästään Syyriassa jopa 5,3 miljoonan ihmisen arvioidaan joutuneen kodittomaksi.

Pelastustyöntekijät ovat jatkaneet ihmisten etsintöjä luhistuneiden rakennusten alta, vaikka järistyksestä on kulunut jo useita päiviä.

Turkin valtiollisen uutistoimiston mukaan Nurdagin alueella maan kaakkoisosassa raskaana oleva nainen pelastettiin raunioista elävänä 115 tuntia järistyksen jälkeen. Hänen 6-vuotias tyttärensä saatiin turvaan vain tuntia aiemmin. Nainen kuljetettiin sairaalaan.

Järistyksen keskipisteessä Kahramanmarasin kaupungissa itäisessä Turkissa miljoonien ihmisten elämät luhistuivat maanantaina. Syrjäisellä alueella monet ihmiset olivat jo valmiiksi sodan vuoksi alueelle tuomia siirtolaisia.

Vihaiset ihmiset ovat syyttäneet Turkin hallitusta kriisin huonosta hoitamisesta.

”Ihmiset, jotka eivät kuolleet maanjäristyksessä, jätettiin kuolemaan kylmään”, sanoi Hakan Tanriverdi Adiyaman maakunnassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut