KOK:n ja Ukrainan välit kiristyvät – KOK kuvailee saamaansa kritiikkiä halventavaksi

KOK selvittää, millä ehdoilla venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat voisivat palata kansainvälisille kilpakentille.

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi tapasivat viime kesänä Kiovassa.

31.1. 12:19

Kansainvälinen olympiakomitea KOK torjuu Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin ja hänen hallintonsa esittämän Venäjä-kritiikin.

Zelenskyin hallinto syytti KOK:ta sodan tukemisesta sen jälkeen kun urheilujärjestö oli kertonut tutkivansa venäläisurheilijoiden mahdollisuutta osallistua Pariisin vuoden 2024 kesäolympialaisiin.

Zelenskyin neuvonantaja Mihailo Podolyak sanoi KOK:n tukevan väkivaltaa, massa­murhaa ja tuhoamista, mikäli venäläisurheilijat saavat osallistumisoikeuden.

”Urheilu ei ole politiikasta erillään – urheilu tukee sitä. Siten KOK tukee Venäjän epä­ihmillistä politiikkaa”, Podolyak kirjoitti Twitter-tilillään.

KOK tyrmistyi Ukrainan valtiojohdon puheista.

”KOK kiistää tämän kaikin mahdollisin tavoin kuten myös kaikki muut herjaavat lausunnot. Nämä eivät palvele rakentavaa keskustelua”, se kommentoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

KOK totesi viime keskiviikkona pitämänsä kokouksen jälkeen, että kaikki neuvotteluissa olleet osapuolet vaativat yksimielisesti nykyisten Venäjä-sanktioiden pitämistä voimassa.

Samalla KOK kertoi jatkavansa selvityksiä siitä, millä ehdoilla venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat voisivat palata kansainvälisille kilpakentille.

Venäjä ja Valko-Venäjä suljettiin kansainvälisesti urheilusta viime talvena sen jälkeen kun se aloitti hyökkäyksensä Ukrainaan 24. helmikuuta.

Ukrainan presidentti Zelenskyi kutsui perjantaina KOK:n saksalaisen puheenjohtajan Thomas Bachin vierailulle etulinjan kaupunkiin Bahmutiin, jotta tämä näkisi sodan mielettömyyden. Tiettävästi Bach ei ole vielä vastannut kutsuun.

Zelenskyin mukaan Bach ei ole pystynyt kertomaan hänelle, miten hän suojelisi urheilua sotapropagandalta, mikäli venäläiset pääsevät kilpailemaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut