Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska varoittavat kansalaisiaan Turkissa

Mielenosoituksia odotettavissa Ruotsin edustustoissa Turkissa.

Ihmiset osoittivat mieltään Ruotsin Ankaran-suurlähetystön edessä 21. tammikuuta.

28.1. 17:36

Ruotsi, Tanska, Norja ja Suomi ovat varoittaneet Turkissa olevia kansalaisiaan ja kehottanet heitä välttämään väkijoukkoja ja mielenosoituksia. Mielenosoituksia on Ruotsin mukaan odotettavissa maan konsulaatin läheisyydessä Istanbulissa sekä suurlähetystön lähellä Ankarassa.

Myös Norja ja Tanska antoivat kansalaisilleen samankaltaisen varoituksen. Asiasta kertovat Verdens Gang -sanomalehti sekä Tanskan radio.

Suomen ulkoministeriöstä puolestaan kerrotaan, että Suomi ei ole näillä näkymin muuttamassa varsinaista matkustustiedotettaan Turkkiin. Sen sijaan ulkoministeriö lähetti tänään Turkissa oleville, matkustusilmoituksen tehneille suomalaisille tekstiviestin, jossa kehotettiin muun muassa välttämään väkijoukkoja.

Turkki raivostui Ruotsille, kun tanskalaiselle äärioikeistopoliitikolle Rasmus Paludanille annettiin lupa osoittaa mieltään Turkin Tukholman-suurlähetystön edessä aiemmin tammikuussa.

Mielenosoituksessa Paludan poltti Koraanin, islamin pyhän kirjan. Tapauksen vuoksi Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan totesi, että Ruotsin on turha odottaa Turkilta tukea maan Nato-jäsenyydelle. Neuvottelut Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksistä ovat nyt toistaiseksi keskeytyneet Turkin kanssa.

Turkki kutsui Ruotsin Turkin-suurlähettilään puhutteluun myös aiemmin, kun ruotsalainen kurdiryhmä Rojavakommittéerna oli ripustanut mielenilmauksessa Erdoğania esittävän nuken roikkumaan Tukholman kaupungintalon edustalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut