Ukrainan sisäministeri on kuollut helikopteri­turmassa Kiovan lähellä, kone oli matkalla etulinjaan – tämä tapahtuneesta tiedetään nyt

Ainakin 18 ihmistä sai surmansa turmassa. Uhrien joukossa on lapsia.

18.1. 11:58

Ukrainan sisäministeri Denys Monastyrskyi on saanut surmansa helikopterin maahansyöksyssä lähellä Kiovaa, kertoo poliisi.

Yhteensä ainakin 18 ihmisen tiedetään kuolleen turmassa, joka sattui Brovaryn kaupungissa parisenkymmentä kilometriä koilliseen Ukrainan pääkaupungista Kiovasta. Kuolleista kolme on lapsia.

Loukkaantuneita on Kiovan alueen paikallishallinnon johtajan Oleksi Kuleban mukaan liki 30, joista puolet lapsia. Poliisin alustavien tietojen mukaan yhdeksän kuolleista oli sisällä kopterissa.

Vahvistamattomien tietojen mukaan kopteri olisi ennen maahansyöksyään osunut rakennukseen, jossa sijaitsi päiväkoti. Päiväkodissa oli turman tapahtumahetkellä henkilökuntaa ja lapsia. Kopterin putoaminen sai myös aikaan tulipalon.

Sisäministerin lisäksi kopterissa oli useita muita sisäministeriön johtoon kuuluneita, muun muassa varasisäministeri Jevhen Jenin.

Huomionauha rajasi turmapaikkaa keskiviikkona.

Kiovan alueen paikallishallinnon johtajan Oleksi Kuleban mukaan pelastustyöntekijät ovat turmapaikalla ja rakennukset on tyhjennetty.

Ukrainan presidentinkanslian mukaan kopteri oli pudotessaan matkalla etulinjaan. Putoamisen syystä ei heti tapahtuman jälkeen ollut tietoa.

Ukrainan pääministerin Denys Shmyhalin mukaan sisäministeri Monastyrskyin ja hänen seurueensa kuolema oli kova isku Ukrainalle.

”Valtava menetys hallitukselle ja koko maalle. Syvin osanottoni kaikkien uhrien perheille. Olen määrännyt viranomaisia perustamaan välittömästi erikoisryhmän yksityiskohtaista turman olosuhteiden selvittämistä varten”, Shmyhal kirjoittaa Telegram-viestipalvelussa.

EU:n ulkosuhteista vastaava Charles Michel lähetti heti turman jälkeen surunvalittelunsa ja kuvasi kuollutta sisäministeriä ”suureksi EU:n ystäväksi”.

Suomen sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) välitti osanottonsa Twitterissä tapauksen johdosta. Hän kertoi tavanneensa Monastyrskyin viimeksi viikko sitten Kiovassa. ”Kollegani kuolema koskettaa syvästi”, Mikkonen kirjoittaa.

Monastyrskyi, 42, oli koulutukseltaan juristi ja kahden lapsen isä. Hänet nimitettiin Ukrainan sisäministeriksi toissa vuonna.

Venäjän ja Ukrainan joukot taistelivat Brovaryn hallinnasta heti sen jälkeen, kun Venäjä oli hyökännyt Ukrainaan helmikuussa. Venäläiset vetäytyivät alueelta huhtikuussa.

Turmapaikalla on runsaasti pelastusviranomaisia. Helikopterin putoamisen on kerrottu saaneen aikaan myös tulipalon.

Juttua on päivitetty kello 12.58. Juuttun on lisätty tieto Suomen sisäministerin surunvalittelusta kello 14.18.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut