Matkustaja­kone pudonnut Nepalissa, ainakin 68 kuollut

Koneen kyydissä oli viranomaisten mukaan 72 ihmistä.

15.1. 8:49

Ainakin 68 ihmistä on kuollut Nepalissa matkustajakoneen pudottua sunnuntaina, kertovat paikalliset viranomaiset uutistoimisto Reutersin mukaan. Nepalilaisen Yeti Airlines -lentoyhtiön koneen kyydissä oli viranomaisten mukaan 72 ihmistä.

Turmasta kertovat muun muassa uutistoimistot Reuters ja AFP. Tarkasta uhriluvusta liikkuu eri uutislähteissä eriäviä tietoja, ja esimerkiksi AFP kertoo 67:stä kuolleesta.

Lentokoneen kerrotaan pudonneen Nepalin keskiosissa sijaitsevan Pokharan kaupungin lentokentän lähellä olevaan solaan, jonka pohjalla virtaa Seti-joki. Pokhara on Nepalin toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee noin 200 kilometriä maan pääkaupungista Katmandusta länteen.

Kone oli matkalla Pokharaan Katmandusta.

Paikalliset lentoviranomaiset kertoivat, että kone oli syöksynyt maahan hieman sen jälkeen, kun se oli ollut Seti-joen solan kohdalla yhteydessä Pokharan lentokenttään kello 10.50 paikallista aikaa eli Suomen aikaa kello 7.05.

Nepalin lentoviranomaisen edustaja Jagannath Niroula kertoi Reutersille, että sadat pelastustyöntekijät etsivät uhreja rinteestä, jossa lentokone syöksyi maahan. Paikallisten viranomaisten mukaan pelastustyöntekijöiden on ollut vaikea päästä turmapaikalle.

Reutersin haastatteleman asukkaan Arun Tamun mukaan puolet lentokoneen hylystä on mäenrinteessä, kun taas puolet on pudonnut solaan.

YETI AIRLINES -lentoyhtiön edustaja Sudarshan Bartaula kertoi, että koneen kyydissä oli 68 matkustajaa ja neljä miehistön jäsentä.

Bartaulan mukaan kyydissä oli myös yhteensä 15 vieraan maan kansalaista: yksi Argentiinan, yksi Australian, kaksi Etelä-Korean, viisi Intian, yksi Irlannin, yksi Ranskan ja neljä Venäjän kansalaista. Koneessa kerrotaan olleen myös kaksi pikkulasta.

Bartaulan mukaan ei ole tiedossa, onko kukaan koneessa olleista selvinnyt turmasta hengissä.

NEPALIN ilmailuteollisuus on kasvanut viime vuosina. Köyhässä maassa ilmailun turvallisuus on kuitenkin ollut huonoa riittämättömän koulutuksen ja huollon vuoksi.

Euroopan unioni on kieltänyt turvallisuushuolien vuoksi kaikkien nepalilaisten lentoyhtiöiden pääsyn EU:n ilmatilaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut