Räjähdys Latvian ja Liettuan välillä kulkevassa kaasu­putkessa

Viranomaiset evakuoivat noin 250 ihmistä läheisestä kylästä räjähdyksen vuoksi.

13.1. 20:47

Latvian ja Liettuan välillä kulkevassa kaasuputkessa on tapahtunut räjähdys.

Räjähdys tapahtui Liettuan pohjoisosassa sijaitsevan Pasvalio Vienkiemiain kylän alueella perjantaina alkuillasta. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto Reuters, yleisradioyhtiö LRT ja liettualainen Amber Grid -kaasuyhtiö.

Räjähdys sattui Amber Gridin pääputkessa noin kello 17. Alustavien tietojen mukaan kukaan ei ole loukkaantunut räjähdyksessä, mutta viranomaiset evakuoivat kylästä noin 250 ihmistä.

Yhtiön mukaan paikalla on pelastuslaitoksen henkilökuntaa ja kalustoa sammutustöissä. Räjähdys tapahtui kaksiputkisen putkiston jommassakummassa putkessa. Toinen putki ei yhtiön mukaan vaurioitunut räjähdyksessä.

Räjähdyksen syy ei toistaiseksi ole tiedossa.

Amber Gridin toimitusjohtaja Nemunas Biknius kertoo, että tapahtuneesta on aloitettu selvitys. Räjähdyksen taustalla ei yhtiön mukaan ole tässä vaiheessa havaittavissa pahantahtoista toimintaa.

Pasvalyksen alueen pormestari Gintautas Gegužinskas kuvailee LRT:lle, että lieskat löivät korkealle taivaalle. Räjähdyksestä ei hänen mukaansa aiheudu välitöntä vaaraa alueen kiinteistöille.

Putkessa kuljetaan kaasua sekä Pohjois-Liettuan että Latvian tarpeisiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut