Seitsemän kuoli vankikarkureiden kiinnioton yhteydessä Meksikossa

3.1. 10:23

Mexico City

Meksikon pohjoisosassa seitsemän ihmistä on kuollut poliisioperaatiossa, jossa pyrittiin ottamaan kiinni sunnuntaina vankilasta karanneita vankeja, kertoo Chihuahuan osavaltion syyttäjänvirasto tiedotteessa.

Ciudad Juarezin kaupungissa sijaitsevaan vankilaan sunnuntaina tehdyn iskun seurauksena pääsi karkuun 25 vankia. Syyttäjänviraston mukaan hyökkäykseen osallistui tuntematon määrä aseistautuneita henkilöitä, jotka olivat liikkeellä panssaroiduilla ajoneuvoilla.

Maan turvallisuusministerin Rosa Icela Rodriguezin mukaan karkurien joukossa on myös tunnettu rikollisjengin johtaja, joka on tuomittu yli 200 vuoden vankeuteen sieppauksesta ja murhasta.

Syyttäjänviraston mukaan vankilaan tehdyssä hyökkäyksessä sekä poliisioperaatiossa on kuollut yhteensä 26 ihmistä. Kuolleiden joukossa on sekä vankeja että viranomaisia. Poliisioperaatiossa kuoli kaksi syyttäjänviraston virkamiestä ja viisi epäiltyä rikollista. Maan puolustusministeri Luis Cresencio Sandoval kertoi aikaisemmin, että sunnuntaisessa vankilahyökkäyksessä kuoli kymmenen vanginvartijaa, seitsemän vankia sekä kaksi hyökkääjää.

Laitoksessa on vankeja eri rikollisryhmistä ja huumekartelleista.

Ylikuormitus ja väkivaltaisuudet ovat jatkuva ongelma meksikolaisissa vankiloissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut