Tukholmassa kaksi räjähdystä yöllä – poliisi arvioi Tukholman uudenvuodenampumisen liittyvän jengirikollisuuteen

Poliisin mukaan ampuminen ei liity muihin viimeaikaisiin väkivaltaisuuksiin Tukholmassa.

2.1. 8:29

Tukholma

Tukholmassa on tapahtunut yöllä kaksi räjähdystä eri puolilla kaupunkia.

Hieman kolmen jälkeen paikallista aikaa räjähti kaupungin länsiosassa sijaitsevalla Grimstan alueella asuintalon portilla. Vain reilua tuntia myöhemmin tapahtui pienempi räjähdys Tukholman eteläosassa Bagarmossenissa.

Poliisi ei ole vielä varma, liittyvätkö öiset räjähdykset toisiinsa.

Ruotsalaislehti Dagens Nyheterin mukaan Grimstan räjähdyksessä ei tarvittu yleistä evakuointia, mutta jotkut asukkaat poistuivat rakennuksesta.

”Jälkimmäinen räjähdys on niin tuore, että meillä ei ole paljon tietoa siitä, mutta tutkimme tietenkin, liittyvätkö ne toisiinsa”, Tukholman poliisin tiedottaja Ola Österling sanoo.

Räjähdyksissä ei ole raportoitu loukkaantuneen ketään. Poliisin mukaan mies pidätettiin aamulla epäiltynä osuudesta Bagarmossin räjähdykseen. Poliisi ei kuitenkaan usko, että pidätetty mies toimi yksin.

Poliisi arvioi Tukholman uudenvuodenampumisen liittyvän jengirikollisuuteen

Poliisi ei ole sulkenut pois sitä mahdollisuutta, että Grimstan alueella tapahtunut räjähdys liittyy läheisessä Vällingbyssä uudenvuodenaattona tapahtuneeseen ampumiseen.

Poliisi arvioi Vällingbyssä tapahtuneen ampumisen liittyvän jengirikollisuuteen. Ampumisessa kuoli 20-vuotias mies ja kaksi muuta haavoittui.

Vällingbyn ampuminen ei sen sijaan liity poliisin mukaan muihin viimeaikaisiin väkivaltaisuuksiin Tukholmassa. Ruotsalaislehti Aftonbladetin lähteiden mukaan ampuminen liittyisi kahden Vällingbyn alueella sijaitsevan rikollisjengin välienselvittelyyn.

Poliisi arvioi, ettei uhria on ammuttu vahingossa. Poliisin mediavastaavan Daniel Wikdahlin mukaan on vielä liian aikaista sanoa, olivatko kaksi ampumisessa haavoittunutta sivullisia. Kaikki kolme miestä olivat lähekkäin pikaruokaravintolan edessä, kun heitä ammuttiin.

Ketään ei ole otettu kiinni, useita kuulusteltu

Poliisi ei ole toistaiseksi ottanut ketään kiinni ampumisesta epäiltynä, mutta useita ihmisiä on kuulusteltu. Poliisi ei ole paljastanut, epäileekö se ampumisesta yhtä tai useampaa ihmistä.

Uudenvuodenaaton ampuminen oli 63:s kuolemaan johtanut ampumistapaus Ruotsissa viime vuonna.

Vällingby sijaitsee Tukholman keskustan länsipuolella metron vihreän linjan varrella. Kaupunginosassa sijaitsee myös yksi metroverkoston viidestä varikosta. Vällingbyn lähellä sijaitsee myös Grimstan urheilualue, jonka tunnetuin rakennus on IF Brommapojkarnan jalkapallostadion.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut