Emerituspaavi Benedictuksen tila edelleen vakaa, osallistui messuun makuuhuoneessaan

Emerituspaavi Benedictuksen tila pysyi perjantaina edelleen vakaana, kertoi Vatikaani. Benedictus kesäkuussa vuonna 2020.

30.12.2022 20:52

Vatikaani

Emerituspaavi Benedictuksen tila pysyi perjantaina edelleen vakaana, kertoi Vatikaani. Paavi Franciscus kertoi jo keskiviikkona, että 95-vuotias Benedictus on hyvin sairas, ja pyysi ihmisiä rukoilemaan emerituspaavin puolesta.

Vatikaanin mukaan emerituspaavi oli levännyt perjantain vastaisena yönä hyvin ja ottanut myöhemmin päivällä osaa messuun, joka järjestettiin hänen makuuhuoneessaan.

Vatikaanin lähteiden mukaan emerituspaavin tärkeät elintoiminnot, mukaan luettuna sydän, ovat pettämässä, mikä on johtanut terveyden huonontumiseen. Benedictusta ei kuitenkaan olla siirtämässä sairaalaan, koska hänen hoitonsa onnistuu kotioloissakin.

Paavi Benedictus jätti tehtävänsä helmikuun lopussa vuonna 2013. Hän oli ensimmäinen paavi kuuteen vuosisataan, joka ei jatkanut virassaan kuolemaansa saakka. Benedictus kertoi luopumisensa syyksi sen, ettei hänellä ollut voimia jatkaa paavina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut