Intiassa lomaillut venäläinen makkara­pohatta putosi hotellinsa ikkunasta

Kaksi Intiassa lomaillutta venäläismiestä on kuollut epäselvissä olosuhteissa. Toinen heistä kritisoi kesällä Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Monet presidentti Vladimir Putinin kriitikoista ovat pudonneet ikkunasta. Venäjän Kalkutan-pääkonsulin mukaan kahden venäläisen kuolemia ei kuitenkaan pidetä epäilyttävinä.

27.12.2022 14:04

Intiassa on kuollut kaksi lomailevaa venäläisliikemiestä ja -poliitikkoa, venäläismedia kertoo.

Pavel Antov, 65-vuotias Vladimirin alueen paikallisparlamentin edustaja, kuoli pudottuaan hotellinsa ikkunasta joulupäivänä.

Paria päivää ennen Antovin kuolemaa hänen 61-vuotias matkakumppaninsa, liikemies Vladimir Bydanov, kuoli nautittuaan viiniä. Asiasta kertoo myös intialainen NDTV-kanava.

Tapaukset sattuivat Intiassa Odishan itäisessä osavaltiossa, jossa miehet olivat lomailemassa. Matkaseurueeseen kuului yhteensä neljä henkeä.

Venäjän Kalkutan-pääkonsuli Aleksei Idamkin kertoo, että Odishan poliisi ja Venäjän pääkonsulaatti eivät pidä kahden venäläisen kuolemia epäilyttävinä. Idamkinin mukaan Bydanovin kuolinsyyntutkinta on jo saatu päätökseen ja tämän ruumis on tuhkattu, kertoo venäläisjulkaisu Meduza.

Intialaisen poliisin mukaan Antovin putoaminen saattoi olla itsemurha, kertoo NDTV. Hänen matkakumppaninsa kuolinsyyksi puolestaan on kerrottu sydänkohtaus. Bydanov löytyi hotellihuoneestaan tajuttomana tyhjien viinipullojen ympäröimänä 22. joulukuuta.

Samana päivänä Antov vietti 65-vuotispäiväänsä, uutistoimisto Tass kertoo.

Kuolemat herättävät kysymyksiä, sillä lukuisat presidentti Vladimir Putinia kritisoineet henkilöt ovat vuosien varrella kuolleet epäselvissä olosuhteissa – monet myös putoamalla ikkunasta tai parvekkeelta.

Venäläisen Mediazona-julkaisun mukaan Antov oli kesällä sosiaalisessa mediassaan kutsunut Venäjän hyökkäystä Ukrainaan terroriksi. Hän kuitenkin poisti julkaisun pikaisesti ja pyörsi sanansa selittäen kirjoitustaan teknisellä virheellä.

Antov painotti olevansa presidentti Putinin tukija, patriootti ja ”sotilaallisen erikoisoperaation” kannattaja.

”Venäjän ’kovapalkkaisin vaaleilla valittu poliitikko’, makkarapohatta ja [paikallisparlamentin] edustaja Pavel Antov, joka oli kritisoinut Putinin sotaa Ukrainassa, on löydetty kuolleena pudottuaan salaperäisesti hotellin kolmannen kerroksen ikkunasta Rajagandassa Intiassa”, Putinin kriitikko, maanpaossa elävä venäläinen liikemies Mihail Hodorkovski kirjoitti Twitter-tilillään maanantaina.

Antov on tunnetun liha- ja makkaratuotemerkin Vladimirski standartin perustaja. Vladimirin alueen paikallisparlamenttiin hänet valittiin vuonna 2018 valtapuolue Yhtenäisen Venäjän riveistä.

Valintansa jälkeen vuonna 2019 Antov pääsi lähes kymmenen miljardin ruplan omaisuudellaan ensimmäiselle sijalle Forbesin listauksessa rikkaimmista venäläisistä valtion virkamiehistä. Vuonna 2020 Antov putosi listan sijalle 26, ja vuonna 2021 hän ei sijoittunut sille lainkaan, Meduza kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut