New Yorkin osa­valtiossa satanut jo yli kaksi metriä lunta – Autoista ja lumi­massojen alta löytynyt ruumiita

Pelastajien on vaikea löytää apua tarvitsevia lumimassojen vuoksi.

26.12.2022 17:57

Yhdysvalloissa talvimyrskyn seurauksena on kuollut jo ainakin 37 ihmistä 9 osavaltiossa, kertoo CNN. Kovat lumisateet ja jäätävät lämpötilat ovat kiusanneet erityisesti maan itäosia, mutta kuolonuhreja on ilmoitettu myös maan keskiosassa Coloradossa, jossa neljän ihmisen on kerrottu paleltuneen kuoliaaksi.

New Yorkin osavaltiossa on kuollut ainakin 12 ihmistä, ja viranomaiset odottavat luvun vielä nousevan. Osavaltion läntisessä osassa Buffalossa lunta on satanut jo 2,4 metriä ja sähköt ovat laajalti poikki. Pelastusyksiköt eivät pääse toimittamaan apua pahiten kärsineille alueille.

"Tilanne on kuin sota-alueella. Autot katujen varsilla ovat järkyttävä näky”, kommentoi New Yorkin kuvernööri Kathy Hochul.

Hän varoitti tilanteen olevan edelleen hengenvaarallinen ja kehotti ihmisiä pysymään kotonaan.

Viranomaiset ovat kuvailleet Buffalon olosuhteita historiallisen vaarallisiksi, kun sähkökatkot ovat kestäneet tuntikausia ja ruumiita on löydetty ajoneuvoista ja lumimassojen alta. Pelastustyöntekijöillä on ollut vaikeuksia löytää apua tarvitsevia.

Sunnuntai-iltaan mennessä myrsky on näyttänyt laantumisen merkkejä, mutta itärannikolla yli 200 000 ihmistä on edelleen ilman sähköä.

Talvimyrsky on kurittanut etenkin New Yorkin osavaltiota. Paikallinen mies yritti poistaa lunta talonsa katolta Buffalon alueella.

Kansallinen sääpalvelu NWS on varoittanut lumimyrskyolosuhteiden jatkuvan New Yorkin isojen järvien alueella, jossa ne johtuvat avoveden päällä syntyvästä lumisateesta. Alueelle odotetaan 60–90 senttiä lisää lunta illan aikana.

Viikonlopun aikana pakkaslukemia on nähty 48 osavaltiossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut