Berliiniläishotellissa hajosi akvaario, jossa oli 1 500 kalaa ja noin miljoona litraa vettä

Sylinterimäinen akvaario oli lajissaan maailman suurin ja sijaitsi hotellin aulassa. Alustavasti on arveltu, että särkyminen johtui materiaalin väsymisestä.

16.12.2022 13:39

Berliinissä hajosi varhain perjantaiaamuna jättimäinen akvaario, minkä seurauksena kaksi ihmistä loukkaantui ja noin miljoona litraa vettä purkautui Dom Aquarée -hotellin aulaan ja lähikadulle, kertovat muun muassa uutistoimisto AFP ja berliiniläislehti Tagesspiegel.

Tapahtumapaikka on Mitten kaupunginosassa lähellä Alexanderplatzia. Turma tapahtui varhain perjantaiaamuna, eikä sen syystä ole tietoa.

Sylinterimäinen akvaario oli lajissaan maailman suurin ja sijaitsi hotellin aulassa. Akvaariolla oli korkeutta noin 14 metriä, ja siellä oli noin 1 500 trooppista kalaa.

Berliinin pelastuslaitos sai hälytyksen kello 5.43 paikallista aikaa. Onnettomuuspaikalla on Tagesspiegelin mukaan noin 200 poliisia ja palomiestä.

Akvaariota ympäröivissä hotellihuoneissa oli noin 400 vierasta.

”Koko sänky vavahteli”, kertoi Tagesspiegelin haastattelema hotelliasukas.

”Luulin, että kyseessä on maanjäristys.”

Niin ikään hotellissa asunut Niklas Scheele julkaisi viestipalvelu Twitterissä videokuvaa turmapaikalta.

Alustavien arvioiden mukaan akvaarion särkyminen johtui materiaalin väsymisestä, kertoi Berliinin ja Brandenburgin osavaltioiden yleisradiokanava RBB. Berliinin poliisin mukaan ei ole aihetta epäillä, että akvaario olisi hajotettu tahallaan.

Berliinin AquaDom-akvaariossa oli 1 500 kalaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut