Tuomioistuin tuomitsi kaikki kahdeksan syytettyä vuoden 2016 Nizzan terrori-iskusta

Nizzan kaupungissa tapahtuneessa iskussa mies ajoi väkijoukon päälle kuorma-autolla.

Viranomaiset tutkivat väkijoukon päälle ajanutta kuorma-autoa Nizzassa heinäkuussa 2016.

13.12.2022 20:55

Ranskalainen tuomioistuin on todennut kaikki kahdeksan syytettyä syyllisiksi Nizzan kaupungissa tapahtuneeseen terrori-iskuun, jossa kuoli 86 ihmistä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Ranskan kansallispäivänä 14. heinäkuuta vuonna 2016 Nizzan kaupungissa tapahtuneessa iskussa mies ajoi väkijoukon päälle kuorma-autolla.

Poliisi ampui hyökkääjä Mohamed Lahouaiej Bouhlelin kuoliaaksi paikan päällä sen jälkeen, kun hän oli aiheuttanut tuhoa ja kaaosta kahden kilometrin pituisella Nizzan rantabulevardilla, jossa perheet juhlivat kansallispäivää.

Tuomioistuin totesi päävastaaja Mohamed Ghraiebin, joka oli Bouhlelin ystävä, syylliseksi terroristijärjestöön kuulumiseen. Hän sai 18 vuoden vankeustuomion.

Tuomioistuin totesi myös kaksi muuta vastaajaa syyllisiksi siihen, että he auttoivat Bouhlelia hankkimaan aseita ja kuorma-auton, jolla isku tehtiin.

Tuomarit totesivat myös Chokri Chafroudin ja Ramzi Arefan syyllisiksi terroristijärjestöön kuulumiseen. Heille määrättiin 18 ja 12 vuoden vankeusrangaistukset. Heitä syytettiin lisäksi aseiden ja kuorma-auton hankkimisesta Bouhlielille.

Viisi muuta henkilöä tuomittiin kahdesta kahdeksaan vuotta kestäviin vankeustuomioihin.

Ketään syytetyistä ei syytetty hyökkäykseen osallistumisesta tai edes osallisuudesta.

Terroristijärjestö Isis kertoi olevansa vastuussa tapahtumista muutama päivä Nizzan iskun jälkeen.

Isis ei kuitenkaan esittänyt todisteita siitä, että hyökkääjällä, jolla oli aiempaa taustaa perheväkivallasta ja pikkurikoksista, olisi ollut suoria yhteyksiä ryhmään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut