Jerseyn saaren räjähdyksessä kuollut ainakin viisi, useita ihmisiä yhä kateissa

Paikallisen poliisipäällikön mukaan pelastustyöt tulevat todennäköisesti jatkumaan viikkoja.

Pelastushenkilökuntaa Saint Helierissä Jerseyn saarella lauantaina.

11.12.2022 21:27

Ainakin viisi ihmistä kuoli kerrostalossa tapahtuneen räjähdyksen jäljiltä Jerseyn saarella, kertovat muun muassa uutistoimisto Reuters ja Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Useita ihmisiä on edelleen kateissa. Paikallisen poliisipäällikön Robin Smithin mukaan pelastustyöt tulevat todennäköisesti jatkumaan viikkoja.

Räjähdys tapahtui Jerseyn saaren pääkaupungissa Saint Helierissä sijaitsevassa kolmikerroksisessa kerrostalossa lauantaina hieman ennen neljää aamulla paikallista aikaa. Räjähdyksen syyksi epäiltiin kaasuvuotoa.

Pelatushenkilökunta tutki räjähdys paikkaa.

Smith sanoi BBC:n mukaan, että paloviranomaiset olivat käyneet tapahtumapaikalla edellisenä iltana sen jälkeen, kun palolaitos oli saanut ilmoituksia kaasun hajusta.

”En tiedä tuhoutuneiden kerrostaloasuntojen tarkkaa lukumäärää, mutta kolmikerroksinen rakennus on täysin romahtanut”, Smith sanoo.

Myös lähellä sijaitsevat rakennukset kärsivät vahinkoja. Räjähdyspaikan lähellä asuva Anthony Abbott sanoi räjähdyksen olleen niin voimakas, että hänen asuntonsa ikkunat menivät säpäleiksi.

Reutersin mukaan Smith ei kommentoinut räjähdyksen syytää vaan sanoi sen olevan tutkinnan alainen asia. Hän kertoi, että 20–30 ihmistä oli evakuoitu ja ainakin kaksi ihmistä on sairaalahoidossa.

Saaren asukkaita on pyydetty menemään ensiapuun vain, jos se on aivan välttämätöntä.

Ranskan rannikon tuntumassa sijaitseva Jersey on Britannian alainen itsenäinen kruunun alusmaa.

Kerrostalo paloi Saint Helierissä Jerseyn saarella lauantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut