Trumpin Twitter-tili palautettiin Muskin järjestämän äänestyksen jälkeen – Muskin mukaan kansan ääni on Jumalan ääni

Trumpin tili palautui näkyville heti. Ex-presidentti itse sanoi pysyttelevänsä omalla Truth Social -alustallaan.

20.11. 16:59

San Francisco

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin tili palautettiin viestipalvelu Twitteriin lauantaina paikallista aikaa. Yhtiön vastikään ostanut Elon Musk tviittasi tiedon järjestettyään ensin Twitterin käyttäjille äänestyksen asiasta.

Enemmistö eli 51,8 prosenttia äänestäjistä kannatti Trumpin paluun sallimista. Ääniä annettiin yli 15 miljoonaa. Päivittäisiä käyttäjiä Twitterissä on noin 237 miljoonaa.

Musk sanoo päivityksessään latinaksi "Vox Populi, Vox Dei" eli ”kansan ääni on Jumalan ääni”.

Trumpin tili suljettiin viime vuoden Capitol-mellakoiden seurauksena. Profiili palautui näkyviin Twitteriin pian Muskin tviitin jälkeen. Trump tosin sanoi haastattelussa kyselyn ollessa vielä kesken, että hän pysyttelee omalla Truth Social -alustallaan eikä näe syytä palata Twitteriin.

Trumpia haastateltiin videon välityksellä republikaanien juutalaisen ryhmittymän tapahtumassa Las Vegasissa. Hän kertoi pitävänsä Muskista ja kutsui tätä persoonalliseksi.

Ainakaan heti tilin palauduttua Trump ei tviitannut tililtään mitään.

Presidenttikautensa aikana Trump käytti Twitteriä aktiivisesti. Päivityksissään hän muun muassa tiedotti päätöksistään, viesti kannattajilleen ja hyökkäsi vastustajiensa ja erityisesti demokraattien kimppuun.

Twitterissä kuohuu Muskin myötä

Myös sähköautoja valmistavan Teslan ja avaruusteknologiayritys SpaceX:n toimitusjohtajana toimiva Musk on saanut osakseen arvostelua Twitterissä tehdyistä muutoksista.

Musk osti Twitterin alle kuukausi sitten 44 miljardilla dollarilla, minkä jälkeen hän on irtisanonut puolet yhtiön 7 500 työntekijästä, luopunut yhtiössä etätyöstä ja määrännyt pitkiä työpäiviä.

Muskin yritykset parantaa käyttäjien varmentamista ovat kangerrelleet. Maksullisten tilien käyttöönottoa seurasi feikki- ja pilatilien aalto, ja monet merkittävät mainostajat vetäytyivät alustalta.

Äskettäin Musk palautti useita aiemmin poistettuja tilejä. Joukossa oli muun muassa koomikko Kathy Griffin, jonka tili oli suljettu sen jälkeen kun hän esiintyi tilillä Muskina.

Hiljattain sadat Twitterin työntekijät puolestaan irtisanoutuivat sen jälkeen kun Musk oli vaatinut heitä tekemään pitkiä ja intensiivisiä työpäiviä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut