Ainakin kuusi ihmistä kuollut ja yli 80 loukkaantunut räjähdyksessä Istanbulissa – Turkin varapresidentin mukaan kyseessä on itsemurhaisku

Räjähdys sattui sunnuntaina iltapäivällä vilkkaalla kävelykadulla Istanbulin keskustassa.

Paikalla oli kymmeniä poliiseita ja pelastuslaitoksen henkilöstöä miljoonakaupunki Istanbulin keskustassa sen jälkeen, kun alueella räjähti voimakkaasti 13. marraskuuta. Syytä ei heti tiedetty.

13.11. 18:46 | Päivitetty 13.11. 21:35

Ainakin kuusi ihmistä kuoli ja 81 haavoittui räjähdyksessä Istanbulin keskustassa Turkissa sunnuntaina. Turkin varapresidentin Fuat Oktayn mukaan kyseessä oli naispuolisen pommittajan tekemä isku. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan sanoi aiemmin alustavien merkkien viittaavan siihen, että kyse oli terrori-iskusta.

"Valtiomme yksiköt tekevät työtä löytääkseen syylliset tämän inhottavan hyökkäyksen takana”, Erdoğan sanoi lehdistötilaisuudessa.

Räjähdys tapahtui Istanbulin keskustassa vilkkaalla Istiklalin ostoskadulla Beyoglun alueella neljän jälkeen iltapäivällä.

"Voi olla väärin sanoa varmuudella, että tämä on terrorismia, mutta ensimmäisten merkkien perusteella tämä haisee terrorismilta”, Erdoğan sanoi.

"Yritykset ottaa Turkki ja Turkin kansa haltuun terrorismin avulla ei onnistu tänään eikä huomenna.”

Sosiaalisen median videoiden perusteella räjähdyksen yhteydessä näkyi liekkejä, ja se sai ihmiset juoksemaan paniikissa eri suuntiin.

"Olin 50–55 metrin päässä, yhtäkkiä kuului räjähdyksen ääni. Näin kolme tai neljä ihmistä maassa. Ihmiset juoksivat paniikissa. Ääni oli valtava. Oli mustaa savua. Se ääni oli todella kova, vei melkein kuulon”, silminnäkijä Cemal Denizci kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Katu tyhjennettiin ihmisistä, ja poliisi eristi laajan alueen räjähdyspaikan ympäriltä.

Istiklalin kadulla kuoli useita ihmisiä terrori-iskussa vuonna 2016.

Niinistö esitti Erdoganille surunvalittelunsa

Presidentti Sauli Niinistö on esittänyt surunvalittelunsa presidentti Erdoganille Istanbulin räjähdyksen vuoksi, kertoo presidentin kanslia Twitterissä. Myös ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja pääministeri Sanna Marin (sd.) ottivat osaa tapauksen vuoksi.

”Olen syvästi surullinen kuullessani uutiset henkiä vaatineesta räjähdyksesta Istanbulissa Turkissa tänään. Ajatukseni ovat uhrien ja perheiden kanssa”, Haavisto sanoi ulkoministeriön Twitter-tilin mukaan.

Turkin kokema terrorismi on noussut keskeiseksi kysymykseksi myös Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyysprosesseissa tänä vuonna. Turkki ei toistaiseksi ole suostunut ratifioimaan maiden jäsenyyksiä, koska se katsoo etenkin Ruotsin suhtautuvan liian lepsusti terrorismiin.

Myös Ruotsin ulkoministeri Tobias Billström esitti Twitterissä surunvalittelunsa Turkin kansalle ja istanbulilaisille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut