Kaksi toisen maailmansodan aikaista lentokonetta törmäsi toisiinsa kesken näytöksen Dallasissa

Lentäjien liitto on kertonut kahden entisen jäsenensä kuolleen, mutta uhrien kokonaismäärää ei ole vielä kerrottu.

13.11. 8:52

Houston

Yhdysvalloissa Texasin Dallasissa kaksi toisen maailmansodan aikaista lentokonetta törmäsi toisiinsa lauantaina lentonäytöksessä. Asian vahvistavat Yhdysvaltojen ilmailuviranomaiset.

Sosiaalisessa mediassa julkaistujen videoiden perusteella koneet näyttävät hajonneen kappaleiksi törmäyksessä ja sitten syttyneen tuleen maahan pudottuaan. Viranomaiset eivät ole kertoneet kuolonuhreista, mutta American Airlines -lentoyhtiön lentäjiä edustava Allied Pilots on kertonut Twitterissä kahden entisen jäsenensä kuolleen.

Medioiden mukaan koneet kuuluvat Commemorative Air Force -järjestölle. CNN kertoo järjestön johtajan Hank Coatesin sanoneen toimittajille, että hän ei voi julkistaa koneissa olleiden määrää tai nimiä ennen kuin Yhdysvaltain kansallinen liikenneturvallisuuslautakunta (NTBS) antaa tähän luvan.

Viranomaisten mukaan koneet olivat Boeing B-17 Flying Fortress ja Bell P-63 Kingcobra. CNN kertoo Coatesin sanoneen, että B-17:ssä on yleensä neljä tai viisi miehistön jäsentä ja P-63 on yhden lentäjän hävittäjä. Coatesin mukaan kyseisten koneiden kyydissä oli ”normaali” miehistö.

Allied Pilots kertoo tviitissään entisten jäsentensä olleen B-17:n miehistössä.

Toisessa koneessa useita ihmisiä

Dallasin pormestari Eric Johnson on kertonut Twitterissä, että kukaan katsojista tai muutoin maassa olleista ei tiettävästi loukkaantunut. Johnsonin mukaan koneiden kappaleita lensi lentokentän lisäksi läheisen ostoskeskuksen alueelle ja valtatielle, joka on suljettu.

Nelimoottorisella B-17:llä oli merkittävä rooli toisen maailmansodan ilmataisteluissa, ja se on yksi eniten valmistettu pommikone koskaan. P-63:a käyttivät taisteluissa vain neuvostojoukot.

Yhdysvaltalaismedioiden mukaan kolmepäiväinen Wings Over Dallas -tapahtuma on nyt keskeytetty ja loput näytökset peruttu.

Yhdysvaltain ilmailuvirasto FAA on kertonut tutkivansa tapahtunutta yhteistyössä NTSB:n kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut