Puolassa poliitikko syytti nuorten naisten alkoholin­käyttöä alhaisesta syntyvyydestä

Muun muassa oppositiopoliitikot ja julkkikset kutsuivat Jarosław Kaczyńskin kommentteja todellisuudesta irtaantuneiksi, patriarkaalisiksi ja hölynpölyksi.

Laki ja oikeus -puolueen johtaja Jarosław Kaczyński puhui 17. syyskuuta järjestetyssä tilaisuudessa Puolassa.

8.11. 8:01

Puolaa johtavan Laki ja oikeus -puolueen (PiS) johtaja Jarosław Kaczyński sai osakseen raivoa väitettyään viikonloppuna, että nuorten naisten liiallinen alkoholinkäyttö on syypää maan alhaiseen syntyvyyteen.

”Jos tilanne jatkuu sellaisena, että 25-vuotiaiksi asti nuoret naiset juovat yhtä paljon kuin ikäisensä miehet, lapsia ei tule”, Kaczyński sanoi.

Kaczyński väitti, että alkoholisoituakseen miehen on juotava ylenpalttisesti keskimäärin 20 vuoden ajan, kun taas naisen vain kaksi. Hän perusteli väitteitään lääkärillä, joka on ”onnistunut parantamaan kolmanneksen miesalkoholipotilaistaan mutta ei naisia”.

Lisäksi Kaczyński sanoi, ettei naisten pitäisi saada lapsia liian nuorina, koska äitiyteen on ”kypsyttävä”.

Kutsuttu hölynpölyksi

Muun muassa oppositiopoliitikot ja julkkikset kutsuivat 73-vuotiaan Kaczyńskin kommentteja todellisuudesta irtaantuneiksi, patriarkaalisiksi ja hölynpölyksi.

Vasemmistopoliitikko Joanna Scheuring-Wielgus sanoi kommenttien olevan roskaa. ”Voisimme tietenkin vain nauraa tälle ja tehdä tästä meemejä, mutta tämä on vakava ja traaginen asia”, hän sanoi toimittajille maanantaina.

Monet ovat sanoneet Kaczyńskin sivuuttavan todelliset ongelmat. Arvostelijoiden mukaan puolalaiset epäröivät lasten hankintaa muun muassa taloudellisista syistä sekä siksi, että Kaczyńskin johtama PiS on rajoittanut aborttioikeutta.

”PiS-hallituksen johtama Puola on perheitä ja naisia vastaan”, Scheuring-Wielgus sanoi.

Virallisten tilastojen mukaan Puolan syntyvyys on alle EU:n keskiarvon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut