Lääkärit ilman rajoja: Al-Holin leirillä kuoli viime vuonna 79 lasta

Al-Holin leirillä viime vuoden aikana kuolleista 35 prosenttia oli Lääkärit ilman rajoja -järjestön mukaan alle 16-vuotiaita lapsia.

Al-Holin leirillä pidetään Lääkärit ilman rajoja -järjestön mukaan suljettuna yli 50 000 ihmistä, joista 64 prosenttia on lapsia.

7.11. 14:10

Syyriassa al-Holin leirillä kuoli viime vuonna 79 lasta, kertoo Lääkärit ilman rajoja -järjestö tuoreessa raportissaan.

Leirillä viime vuoden aikana kuolleista 35 prosenttia oli järjestön mukaan alle 16-vuotiaita lapsia.

Lapsia on esimerkiksi jäänyt vettä kuljettavien autojen alle, pudonnut likaveteen tai kuollut väkivallan seurauksena, järjestön tiedotteessa kerrotaan.

Järjestön raportissa kerrotaan esimerkkejä tapauksista, joissa lapsia on kuollut sen jälkeen, kun leirin viranomaisilla on kestänyt tunteja tai päiviä myöntää lupa siirtoon leirin ulkopuoliseen sairaalaan. Moni lapsi olisi järjestön mukaan voitu pelastaa riittävällä sairaanhoidolla.

Lääkärit ilman rajoja -järjestön Syyrian työn päällikkö Martine Flokstra kuvailee sairaalaan menoa ”karmeaksi koettelemukseksi” Al-Holissa eläville lapsille ja heidän huoltajilleen.

”Aseistettu vartija saattaa sairaanhoitoa tarvitsevat lapset sairaalaan noin tunnin ajomatkan päähän leiristä. Useimmiten lapset joutuvat menemään sairaalaan yksin, koska huoltajille annetaan vain harvoin lupa mennä lastensa mukana”, Flokstra kertoo tiedotteessa.

Raportin mukaan käytäntö, jonka mukaan pienetkään lapset eivät usein saa huoltajaa mukaansa, on johtanut siihen, etteivät huoltajat aina päästä lasta sairaalaan.

Järjestön mukaan leirillä on myös väkisin otettu nuoria poikia pois äideiltään noin 11 vuoden ikäisinä. Poikien olinpaikoista tiedetään järjestön mukaan vähän tai ei ollenkaan.

Al-Holin leirillä pidetään järjestön mukaan suljettuna yli 50 000 ihmistä, joista 64 prosenttia on lapsia. Leirin asukkaista puolet on alle 12-vuotiaita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut