Greenpeace estänyt Suomesta saapuvien metsätuotteiden purkua satamassa Saksassa

Ympäristöjärjestön tavoitteena vaatia Euroopan ministereiltä vahvoja ilmasto- ja luonnonsuojelutoimia ”Suomen ja Ruotsin vastahangasta huolimatta”.

Greenpeacen mukaan Suomi ja Ruotsi ovat vastustaneet monia keskeisiä kriteerejä etenkin metsien heikkenemisen torjumiseksi. Kuva hakkuista Pirkanmaalla.

4.11. 14:09

Ympäristöjärjestö Greenpeacen aktivistit estivät perjantaina Suomesta ja Ruotsista saapuvien metsäteollisuuden tuotteiden purkua Lyypekin satamassa Saksassa, järjestö tiedotti.

Tavoitteena on vaatia Euroopan ministereiltä vahvoja ilmasto- ja luonnonsuojelutoimia ”Suomen ja Ruotsin vastahangasta huolimatta”.

”Suomi ja Ruotsi yrittävät vesittää EU:n luontokatoa torjuvia toimia väittäen, että meillä metsien kestävä käyttö on jo hallussa. Mutta näytöt eivät puhu puolestaan eikä luontokato ole pysähtynyt. On metsäteollisuudenkin etu sopeuttaa toimintaansa ilmaston ja luonnon rajoihin”, sanoo tiedotteessa Juha Aromaa, Greenpeace Nordenin Suomen apulaismaajohtaja.

EU:n komissio esittää muun muassa, että EU-markkinoille saisi tuoda soijaa, nautaa, palmuöljyä, puuta, kaakaota ja kahvia vain silloin, kun yhtiö pystyy todistamaan, ettei tuotteiden valmistus ole edistänyt metsäkatoa.

Greenpeacen mukaan ”Suomi ja Ruotsi ovat vastustaneet monia keskeisiä kriteerejä etenkin metsien heikkenemisen torjumiseksi, mikä uhkaa vesittää koko lakia”.

Suomessa eduskunnan valiokunnat ovat suhtautuneet torjuvasti myös EU:n ennallistamis­asetukseen, jolla pyritään luonnon tilan parantamiseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut