Saksan liittokansleri Scholz aloitti kiistellyn vierailunsa Kiinassa – Xi Jinping: Yhteistyö syvenee

Olaf Scholzin vierailuun Kiinassa on kohdistunut kovaa arvostelua.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz ja Kiinan presidentti Xi Jinping tapasivat Pekingissä varhain Suomen aikaa perjantaina 4. marraskuuta.

4.11. 7:22

Saksan liittokanslerin Olaf Scholzin vierailu Kiinassa syventää maiden välistä käytännön yhteistyötä, sanoo Kiinan presidentti Xi Jinping Kiinan valtionmedian mukaan. Scholz ja Xi tapasivat varhain perjantaina Suomen aikaa.

Scholz on parhaillaan liike-elämän valtuuskunnan kanssa Kiinassa yksipäiväisellä vierailulla, jonka aikana hän tapaa myös pääministeri Li Keqiangin.

Vierailuun on kohdistunut kovaa arvostelua. Riippuvuus Venäjän energiasta on ajanut Saksan suuriin vaikeuksiin, ja nyt arvostelijat syyttävät Scholzin tekevän saman virheen autoritaarisen Kiinan suhteen. Liittokansleri muun muassa hyväksyi kiinalaisyhtiö Coscon hankkeen ostaa osuuden Hampurin satamaterminaalista.

Scholz on ensimmäinen eurooppalaisen valtion johtaja, joka vierailee Kiinassa koronapandemian puhkeamisen jälkeen.

Scholz vakuutti vierailun alla lehtikirjoituksessa, että yhteistyötä tehdään vain aloilla, joilla se on molempien osapuolten etujen mukaista. Samalla hän vakuutti nostavansa keskusteluissa esiin kipeitä aiheita, kuten kansalaisoikeudet ja vähemmistöjen aseman Kiinassa.

Scholzin mukaan Saksa ei myöskään aio sooloilla suhteessaan Kiinaan ja etsiä hyötyä muiden EU-maiden kustannuksella. ”Kun matkustan Kiinaan Saksan liittokanslerina, matkustan sinne myös eurooppalaisena”, Scholz vakuutti kirjoituksessaan Frankfurter Allgemeine Zeitungissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut