Pohjois-Korean ohjus ei lentänytkään Japanin ylitse, kertoo Japanin puolustusministeri – ohjuslaukaisu johti varoituksiin osassa maata

Etelä-Korea kertoo pohjoisnaapurinsa laukaisseen varhain torstaina ainakin kolme ohjusta.

Ihmiset seurasivat televisiolähetystä Pohjois-Korean laukaisemasta ohjuksesta rautatieasemalla Soulissa torstaina.

3.11. 8:02

Soul

Pohjois-Korean laukaisema ohjus ei lentänyt lopulta Japanin ylitse, sanoo Japanin puolustusministeri.

Japanin hallinto sanoi aiemmin ohjuksen lentäneen maan ylitse kohti Tyyntämerta, ja maan pohjoisosissa asuville annettiin asian vuoksi erityisvaroitus hieman ennen aamukahdeksaa paikallista aikaa. Asukkaita kehotettiin pysymään sisätiloissa tai hakemaan suojaa.

”Ohjuksella havaittiin olevan potentiaalia lentää Japanin saariryhmän ylitse, puolustusministeri Yasukazu Hamada kertoi toimittajille ja sanoi, että hälytykset annettiin tämän vuoksi.”

”Tarkistettuamme tämän tiedon vahvistimme, että ohjus ei ylittänyt Japanin saariryhmää, vaan katosi Japaninmeren yllä”, hän jatkoi.

Myöhemmin Etelä-Korean asevoimat arvioi kyseessä olleen mannertenvälinen ballistinen ohjus, jonka laukaisu oli epäonnistunut.

Etelä-Korean asevoimien mukaan Pohjois-Korea on laukaissut tänään ainakin kolme ohjusta.

Varoituksia annettiin laukaisun vuoksi myös eteläkorealaisella saarella.

Pohjois-Korea laukoi keskiviikkona ainakin 20 ohjusta

Eilen Etelä-Korean asevoimat kertoi pohjoisnaapurinsa laukaisseen ainakin 20 ohjusta sekä ampuneen tykistöllä satakunta ammusta maiden väliselle meriraja-alueelle.

Yksi keskiviikkoisista ohjuksista laskeutui lähelle Etelä-Korean aluevesiä, ja maa vastasi pohjoisnaapurinsa laukaisuihin ampumalla vuorostaan ohjuksia lähelle Pohjois-Korean aluevesiä.

Noin kuukausi sitten Pohjois-Korea ampui ohjuksen Japanin yli ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen. Myös tuolloin osassa Japania annettiin asukkaille varoituksia laukaisun vuoksi.

Pohjois-Korea sanoi myöhemmin, että kyseisessä laukaisussa sekä samoihin aikoihin tehdyissä useissa muissa ohjuskokeissa oli harjoiteltu taktisten ydinaseiden käyttöä. Taktisilla ydinaseilla tarkoitetaan taistelukentällä käytettäviä ydinaseita, joiden vaikutus on rajatumpi kuin strategisten ydinaseiden.

Pohjois-Korea on kritisoinut viime aikoina Yhdysvaltain ja Etelä-Korean keskinäisiä harjoituksia, joita Pohjois-Korea pitää valmistautumisena mahdollista hyökkäystä varten.

Yhdysvallat ja Etelä-Korea ovat sanoneet, että Pohjois-Korean viimeaikaiset ohjuskokeet voivat kulminoitua uuteen ydinasekokeeseen. Se olisi järjestyksessään Pohjois-Korean seitsemäs.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut