Trumpin hallinto pyrki estämään terveysviranomaisia julkaisemasta tietoja koronaviruspandemiasta, selviää raportista

Tuore raportti kertoo, että Donald Trumpin presidenttikaudella Yhdysvaltojen hallinto pyrki estämään terveysviranomaisia jakamasta paikkansapitävää tietoa koronaviruspandemiasta.

18.10. 7:29

Washington

Yhdysvalloissa Donald Trumpin presidenttikaudella hallinto pyrki estämään terveysviranomaisia jakamasta paikkansapitävää tietoa koronaviruspandemiasta ja joskus onnistuikin, selviää tuoreesta raportista. Tavoitteena oli raportin mukaan tukea presidentin yltiöoptimistista mielikuvaa tilanteesta.

Selvitystä varten haastatellut Yhdysvaltain tartuntatautikeskuksen (CDC) entiset ja nykyiset työntekijät kertoivat, että Trumpin hallinnon edustajat pyrkivät esimerkiksi muokkaamaan raportteja CDC:n tietojen vastaisesti ja estämään joidenkin tietojen julkaiseminen.

Raportin julkaisi edustajainhuoneen koronaviruskriisin vuoksi perustettu alakomitea, joka on julkaissut aiemmin kaksi muutakin raporttia Trumpin hallinnon koronavirustoimista.

Republikaanit ovat pitäneet raporttia puolueellisena ja luvanneet oman tutkinnan, jos puolue saa välivaaleissa vallan edustajainhuoneessa tai senaatissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut