Kreikan ja Turkin rajalta löytyi 92 siirtolaista puolialastomina – Kreikka syyttää Turkkia siirtolaisten pakottamisesta rajan yli

Turkki kiistää osallisuutensa tapaukseen. Valtaosa siirtolaisista on Afganistanista ja Syyriasta.

16.10. 21:59

Ateena

Kreikan hallitus kertoi sunnuntaina löytäneensä 92 siirtolaista puolialastomina Turkin rajalta ja syytti Turkkia siirtolaisten pakottamisesta rajajoki Evrosin yli.

Euroopan rajavirasto Frontex vahvisti AFP:lle siirtolaisten löytymisen. Frontexin mukaan siirtolaiset olivat lähes alasti ja monilla heistä oli näkyviä vammoja. Suurin osa siirtolaisista on Afganistanista tai Syyriasta.

Frontex kertoi tekevänsä Kreikan viranomaisten kanssa työtä tarjotakseen siirtolaisille tarvittavan avun. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR sanoi olevansa järkyttynyt tapauksesta.

Kreikan kansalaistensuojeluministeri Takis Theodorikakos syytti Turkkia ”laittoman siirtolaisuuden välineellistämisestä” ja kuvaili siirtolaisten olosuhteita epäinhimillisiksi. Theodorikakosin mukaan monet siirtolaisista olivat kertoneet, että heidät tuotiin rajajoelle Turkin armeijan ajoneuvoissa.

Turkin hallitus kiisti osallisuutensa tapaukseen ja vaati Kreikkaa lopettamaan ”manipulaatiot ja epärehellisyyden.”

Siirtolaiset ovat hiertäneet Turkin ja Kreikan välejä. Kreikka on kansalaisjärjestöjen mukaan käännyttänyt siirtolaisia laittomasti takaisin Turkkiin, joskus väkivalloin. Kreikka on kiistänyt nämä syytökset.

Viime kuussa YK:n yleiskokouksen puheessaan Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan syytti Kreikkaa Egeanmeren muuttamisesta ”hautausmaaksi” tiukalla maahanmuuttopolitiikallaan.

Kreikka puolestaan on syyttänyt Turkkia siitä, ettei se toimi riittävän päättäväisesti pysäyttääkseen siirtolaisia vaan ajaa heidät maasta, jolloin monet päätyvät Välimerelle usein täysin merikelvottomilla aluksilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut