Kiovaa pommitettiin, venäläiset saivat käskyjä lopettaa eteneminen – Katso grafiikasta, millainen on rintamalinja nyt

Venäjä on jatkanut laajamittaista siviilikohteiden pommittamista Ukrainassa.

Sotilaat kantoivat ammuslaatikkoa Zaporižžjassa 10. lokakuuta.

13.10. 21:24

Venäjä on iskenyt kuluneen viikon aikana useilla kymmenillä ohjuksilla ukrainalais­kaupunkeihin.

Huomattava määrä ohjusiskuista tehtiin maanantaina, jolloin merkittävimmät iskut kohdistettiin pääkaupunki Kiovaan. Kiovan lisäksi Venäjän iskut osuivat ainakin Harkovaan, Dniproon, Zaporižžjaan, Lviviin, Kryvyi Rihiin ja Mykolajiviin.

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin mukaan Venäjä ampui Ukrainaan tiistaina 28 ohjusta, joista Ukraina ampui alas 20. Tiistain aikana myös Länsi-Ukrainassa sijaitsevaan Lvivin kaupunkiin tehtiin uusia ilmaiskuja. Sen lisäksi ilmaiskuja tehtiin yöllä Zaporižžjan kaupunkiin.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Kiovaa pommitettiin myös aikaisin torstaiaamuna. Alueen kuvernööri Oleksi Kuleba kertoi asiasta Telegram-kanavallaan.

Ukrainan joukkojen eteneminen Etelä-Hersonin alueella jatkui maltillisesti.

Ukraina kertoi keskiviikkona, että sen joukot ovat vapauttaneet yhden päivän aikana viisi kylää takaisin Venäjältä. Beryslavin alueella Hersonin koillisosassa sijaitsevat vapautetut alueet ovat Novovasylivka, Novogrygorivka, Nova Kamyanka, Tryfonivka ja Chervone. Kylät sijaitsevat suhteellisen lähellä toisiaan.

Ukrainan tavoitteena on vapauttaa Dneprjoen suistossa sijaitseva 300 000 asukkaan Hersonin kaupunki. Se on ollut Venäjän miehittämä maaliskuun alusta lähtien.

Ukrainska Pravda -lehti kertoi torstaina Ukrainan asevoimien esikunnan saamasta tiedosta, jonka mukaan venäläiskomentajat ovat alkaneet antaa joukoilleen käskyjä lopettaa eteneminen. Lehden mukaan kielto koskisi etenkin Donetskin alueella olevia venäläisjoukkoja. Ukrainalaislähteiden mukaan uusien käskyjen taustalla ovat olleet muun muassa joukkojen suuret sotilaskarkuruusmäärät, niskurointi ja heikko taistelu­tahto.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut