Ruotsin hallitus­neuvottelut etenivät – pää­ministeristä äänestetään ehkä jo maanantaina

Neuvotteluissa on enää auki kokoomusjohtajan Ulf Kristerssonin mukaan joitain yksityiskohtia.

Ulf Kristersson (kesk.) hymyili matkallaan valtiopäivien puhemiehen luokse keskiviikkona Tukholmassa.

12.10. 13:33

Ruotsin kokoomusjohtaja Ulf Kristersson on pyytänyt valtiopäivien puhemieheltä Andreas Norlénilta kaksi päivää lisää hallitusneuvotteluiden jatkamiseksi. Kristerssonin odotetaan tapaavan puhemiehen uudelleen perjantaina.

Mikäli Kristersson saa hallitusneuvottelut maaliin perjantaihin mennessä, pääministeristä äänestettäneen maanantaina 17. lokakuuta.

Kävellessään puhemiehen luokse Kristersson sanoi medialle, että kaikki isot linjat hallitusneuvotteluissa ovat selvillä ja kyse on joistakin yksityiskohdista, joita ei ole saatu valmiiksi.

”Olemme periaatteessa täysin valmiita”, Kristersson sanoi mediatilaisuudessa esiteltyään Norlénille hallitusneuvotteluiden tilannetta.

Kristersson on muodostamassa Ruotsiin oikeistohallitusta. Oikeistoblokki nappasi 11. syyskuuta järjestetyissä valtiopäivävaaleissa niukan kolmen paikan enemmistön 349-paikkaisille valtiopäiville.

Kristerssonin johtama maltillinen kokoomus jäi vaaleissa kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi ja oikeistoblokin toiseksi suurimmaksi ruotsidemokraattien jälkeen. Oikeistoblokkiin kuuluvat lisäksi liberaalit ja kristillisdemokraatit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut