Ainakin 36 kuollut maan­vyörymässä Venezuelassa – Kymmeniä kadoksissa

Mudan ja romun alle loukkuun jääneitä etsii noin tuhat ihmistä.

Maanvyörymä on toistaiseksi tämän vuoden pahin Venezuelassa, joka on kärsinyt historiallisen suurista sademääristä viime kuukausina.

11.10. 13:52

Ainakin 36 ihmistä on kuollut ja 56 kadonnut rankkasateiden aiheuttaman maanvyörymän seurauksena Keski-Venezuelassa viikonlopun aikana.

Ensitietojen mukaan maanvyörymissä oli kuollut 25 ihmistä, mutta maan sisä- ja oikeusministeri Remigio Ceballos Ichaso kertoi maanantaina uhriluvun nousseen 36:een. Kadonneiden etsintää jatketaan yhä. Operaatiossa on mukana yli 1 000 pelastustyöntekijää. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Kuolleiden joukossa on paikallisten mediatietojen mukaan kaksi taaperoikäistä lasta. Presidentti Nicolás Maduro on julistanut maahan kolmen päivän suruajan.

Maanvyörymän aiheutti alueen suurimman joen pahin tulviminen vuosikymmeniin. Lauantai-iltana tulvavesi pyyhkäisi mukanaan suuria puunrunkoja ja maata Las Tejeriasin pikkukaupunkiin.

"Kylä on kadonnut. Las Tejerias on kadonnut”, 55-vuotias Carmen Melendez, joka on asunut kaupungissa koko elämänsä, kertoi AFP:lle.

Maanvyörymä täytti pikkukaupungin kadut mudalla ja romulla.

Maanvyörymä ja tulviminen saivat alueella aikaan vakavaa tuhoa ja vaurioittivat rakennuksia, viljelysmaata sekä veivät mukanaan yhteisön juomavesijärjestelmän pumput.

Valtion televisiokanava näytti kuvia mutaisista kaduista, jotka olivat täynnä puunoksia ja suuria kiviä. AFP:n toimittajat kertoivat nähneensä tuhoutuneita rakennuksia.

Sateet aiheuttivat sunnuntaiaamuna Venezuelassa kolme muutakin maanvyörymää, mutta ne eivät aiheuttaneet henkilövahinkoja.

Maanvyörymä on toistaiseksi tämän vuoden pahin Venezuelassa, joka on kärsinyt historiallisen suurista sademääristä viime kuukausina. Viime viikkojen aikana maassa on kuollut vähintään 40 ihmistä La Niña -sääilmiön aiheuttamien rankkasateiden vuoksi.

Palomiehiä poistamassa puunrunkoa rakennuksen edustalta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut