Ukraina ja Venäjä syyttelivät toisiaan taisteluista Hersonissa

Venäjä kiihdyttää iskujaan siviilikohteisiin, kertoo Britannian puolustusministeriö.

Venäjä on kiihdyttänyt ohjusiskujaan siviilikohteita vastaan.

18.9. 10:10 | Päivitetty 18.9. 14:01

Lontoo/Kiova

Venäjä ja Ukraina syyttivät sunnuntaina toisiaan taisteluista Hersonin kaupungissa maan eteläosassa. Venäjä valtasi Hersonin heti sodan alussa, mutta ukrainalaisten vastahyökkäys on lähestymässä kaupunkia.

Venäjän valtiollisessa mediassa esitettiin lauantaina kuvattua videota, jossa on käynnissä tulitaistelu kahden panssariajoneuvon ympärillä lähellä Hersonin rautatieasemaa.

Venäjän Hersoniin asettama hallinto kertoi myöhemmin ”tuhonneensa” hyökkääjät.

”Hersonin keskustassa oli yhteenotto kaduilla partioivien Venäjän asevoimien sotilaiden ja tuntemattoman ryhmittymän välillä”, hallinnon Telegram-viestissä sanottiin.

Ukrainan asevoimien eteläisen armeijakunnan edustajan Natalia Gumeniukin mukaan kyseessä olivat ”miehittäjien provokaatiot, joilla he pyrkivät vahingoittamaan Ukrainan asevoimien mainetta”.

Ukrainan presidentin neuvonantajan Myhailo Podoljakin mukaan tulitaistelut kertovat ”Venäjä-mielisten ryhmittymien kasvavista jännitteistä Ukrainan armeijan joukkojen lähestyessä”.

Venäjän asettamaan hallintoon kuuluvan Kirill Stremousovin mukaan kaupungissa oli sunnuntaiaamuna rauhallista.

”Ukraina yritti tuloksetta hyökätä. Emme halua sanoa, että kaikki on jouhevaa eikä Hersonin alueella ole ongelmia, mutta kaikki tulee olemaan hyvin”, Stremousov väitti.

Venäjä on kiihdyttänyt ohjusiskujaan siviilikohteita vastaan kuluneen viikon aikana, kertoo Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tiedusteluraportissaan. Kohteisiin isketään, vaikka sillä ei todennäköisesti ole mitään välitöntä sotilaallista vaikutusta, puolustusministeriö arvioi.

Venäjä on tulittanut ohjuksilla muun muassa sähkönjakeluverkkoa ja Inhuletsjoen patoa.

”Koska Venäjän joukot ovat kärsineet tappioita rintamalinjan taisteluissa, Venäjä todennäköisesti laajentaa niiden kohteiden määrää, joihin se on valmis iskemään horjuttaakseen ukrainalaisten ja maan hallinnon moraalia”, puolustusministeriö jatkaa.

Venäläisten valtaamassa Hersonissa on tapahtunut voimakkaita räjähdyksiä. Ukrainalaisen Ukrinform-uutistoimiston mukaan Ukrainan sotilaat olisivat iskeneet tehtaaseen, jossa oli venäläisten asevarikko tappaen kymmenittäin venäläisiä sotilaita.

Uutinen päivitetty uusilla tiedoilla kello 14.01.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut