Brittitiedustelu: Venäjä ei ehkä pysty vastaamaan Ukrainan mahdolliseen vastahyökkäykseen Luhanskissa – Ukraina jatkanut vasta hyökkäystä koillisessa

Ajatushautomo ISW:n arvion mukaan Venäjän joukot ovat todennäköisesti liian heikkoja estääkseen Ukrainan etenemistä koko Oskiljoen varrella.

Ukrainan liput liehuivan patsaiden käsissä Balakliyassa 10. syyskuuta.

17.9. 18:20

Lontoo/Kiova

Ukrainassa Venäjän joukoilla ei välttämättä ole riittävästi reservejä tai taistelutahtoa vastata Ukrainan mahdolliseen vastahyökkäykseen Luhanskin alueella, Britannian puolustusministeriö arveli lauantaisessa raportissaan.

Ministeriön mukaan Ukraina on jatkanut vastahyökkäystään maan koillisosassa, missä venäläisten puolustuslinja kulkee Oskiljoen ja Svatoven kaupungin välillä. Venäjä pitänee puolustusministeriön mukaan tämän alueen hallintaa tärkeänä, koska se on yksi harvoista sen hallussa olevista huoltoreiteistä Belgorodista Venäjältä.

Lisäksi alue sijaitsee aivan Luhanskin rajalla. Venäjä on sanonut haluavansa "vapauttaa" Luhanskin, ja merkittävät aluemenetykset Luhanskissa tekisivät nämä aikeet tyhjiksi.

Ukrainan puolustusministeriön mukaan Venäjän joukkojen kokonaistappiot hyökkäyksen alkamisesta lähtien ovat noin 54 000 sotilaan luokkaa.

ISW: Kupjanskin kaupunki on täysin ukrainalaisten hallussa

Yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW) kertoi raportissaan Ukrainan joukkojen ylittäneen Oskiljoen Harkovan alueella. Raportin mukaan satelliittikuvat viittaavat siihen, että Ukrainan joukot ovat siirtyneet joen itärannalle Kupjanskin kaupungissa ja sijoittaneet sinne tykistöä. ISW:n mukaan Kupjanskin kaupunki on nyt täysin Ukrainan joukkojen hallinnassa.

ISW:n arvion mukaan Venäjän joukot ovat todennäköisesti liian heikkoja estääkseen Ukrainan etenemistä koko Oskiljoen varrella, jos Ukraina päättää yrittää jatkaa etenemistään.

"Miksi emme saa tankkeja?"

Ukraina ulkoministeri Dmytro Kuleba kritisoi jälleen lehtihaastattelussa Saksaa siitä, ettei se ole lähettänyt Ukrainalle hyökkäysvaunuja.

”Olemme pyytäneet Leopard-tankkeja ja Marder-panssariajoneuvoja, mutta Saksa lähettää Dingo-panssariajoneuvoja. Olemme kiitollisia niistä, mutta ne eivät ole sitä, mitä eniten tarvitsisimme. Missä on vika? Miksi emme voi saada sitä, mitä tarvitsemme ja mitä Saksalla olisi, Kuleba kyseli saksalaislehti Frankfurter Allgemeine Zeitungin haastattelussa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut